Gündem

OHAL’de millet rahat teröristler rahatsız

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla Jandarma Genel Komutanlığı heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma Teşkilatını yere göğe sığdıramadı. Türkiye’nin 1984’ten bu yana terör belası ile mücadele verdiğini ve mücadelenin en önemli unsurunun da jandarmalar olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’lı hainlerin kaçacak ve saklanacak yer bulamadığını ifade ederek, “Bugün jandarmalarımız, sınırlarımız içerisinde yürüttükleri operasyonlarla günün 24 saati, yılın 365 günü teröristlere dağları da mağaraları da ovaları da dar ediyor. Onun için gerçekten şahsım ve milletim adına sizlere özellikle şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.

JANDARMA GÜÇLENECEK

Terörle mücadeledeki koordinasyonun önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, başarıyla sürdürülen operasyonların devamı için jandarmanın güçlendirileceğinin bilgisini paylaşarak, “Jandarma Genel Komutanlığımızın İçişleri Bakanlığımıza bağlanması, sağladığı bilgili paylaşımı ve lojistik destek sayesinde ülke içerisinde yürütülen mücadelenin yönetimini de kolaylaştırmıştır. Nitekim son dönemde terör örgütlerine tarihlerinin en ağır darbelerinin vuruluyor olması, atılan bu adımının ne derece isabetli olduğunu da göstermektedir. Her yönüyle jandarma teşkilatımızı çok daha güçlendireceğiz” diye konuştu.

TERÖRİSTLERE KARŞI UYGULUYORUZ

Cumhurbaşkanı 20 Temmuz 2016’da FETÖ’cülerin devletten temizlenmesi için ilan edilen OHAL’e ilişkin eleştirilere fena çattı. OHAL’in terör örgütlerine karşı hızlı mücadele için ilan edildiğini bir kez daha vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, haksız iddialara şöyle cevap verdi: “Ülkemizde, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana mevcut bulunan olağanüstü hal yetkileri sadece ve sadece terör örgütlerine karşı uygulanmıştır.

Yani biz bunu yapmayacağız da terör örgütlerinin işini mi kolaylaştıracağız? Tabii ki terör örgütlerine karşı mücadelede her türlü enstrümanı kullanmak durumundayız.

Bunların hepsinin de bir hukuk içerisinde, yasal düzenlemelerle yapmamızın gereğine de inanmış olan bir kadroyuz. Hiçbir vatandaşımızın günlük hayatı olağanüstü halden dolayı bugüne kadar etkilenmemiştir.”