Gündem

“Maltepe’ye yürüyerek değil hızlı trenle gidin!”

Abone Ol

Başkentte Yahyalar Merkez Camisi’nde cuma namazını kılan Başbakan Binali Yıldırım, cami çıkışı gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Yıldırım, 15 Temmuz’da darbecilerle pazarlık yapıp kaçan, FETÖ’cüler içinse sokaklara çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na fena patladı. Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve CHP’lileri yürüyüş eziyeti ile karşı karşıya bıraktığını, sokakların hiçbir zaman çözüm noktası olmadığını belirterek, “Oraya gitmek için bu sıcakta, mübarek ramazan günü yürümeye lüzum yok ki. Hızlı trenle gidebilir hem de hızlı trene binmiş olur. Niye eziyet ediyor kendine? Sokakta adalet aranmaz. Türkiye bir hukuk devleti… Dolayısıyla birinci mahkeme bir karar vermiş. Bunun daha hak arama yolları devam ediyor. Yargı yolu süreçleri tamamlanmış değil. Mahkemelerin verdiği kararı beğenmesek de saygı göstermemiz lazım” dedi.

ONLAR’DA OY KULLANDI

Berberoğlu’nun hapis cezasının ardından tutuklanmasına neden olan dokunulmazlıkların kaldırılmasına CHP’nin de destek verdiğini, bu gerçek ortadayken hala kışkırtıcı hareketler yaptıklarını ifade eden Yıldırım, “Bakın Kılıçdaroğlu şunu unutmuş görünüyor, şimdi milletvekiline sahip çıkmasını anlayabiliriz ama TBMM’de dokunulmazlıklar kaldırılırken olumlu oy kullandılar. HDP hariç bütün partilerin oyları ile dokunulmazlıklar kalktı. Bunun sonucunun yargılama olacağını Sayın Kılıçdaroğlu biliyor” diye konuştu.

PROVOKASYON OLABİLİR

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşe başlaması ve demeçlerinin provokasyonları doğurabileceği uyarısında bulunan Başbakan Yıldırım, CHP liderini Meclis’e davet ederek, “Şu anda verdiği tepki anlamlı değil, doğru da değil. çözüm aranacaksa çözüm yeri Meclis’tir. Sokakta çözüm aramak en hafifinden sorumsuzluktur. Bahçeli’nin açıklamaları devlet adamına yakışır açıklamalardır. Provokasyon ihtimali uzak değil. Her zaman beklenebilir, İçişler Bakanımız konuyu yakından takip ediyor, gerekli güvenlik tedbirlerini almış durumda. Ümit ederim ki bu meseleye burada son verirler. Meclis’te bütün partiler, ortak bir anlayışla çözümü için gayret gösteririz. Cumhurbaşkanımızın dün anayasaya işaret etmesi önemlidir” ifadelerini kullandı.