Dünya

Lübnan Başbakanı: İsrail, uluslararası kararlara uymama konusunda yeni bir safhaya geçti

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerinin çekilmesi talebinin uluslararası kararlara uymama konusunda yeni bir aşama olduğunu belirtti.

Abone Ol

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, UNIFIL askerlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesi talebine sert bir yanıt verdi. Mikati, Netanyahu'nun bu açıklamasının, uluslararası meşruiyete ve ilgili kararlara uymama konusunda yeni bir safhaya geçildiğini vurguladı.

Ateşkes Çağrıları ve Kınama

Netanyahu'nun ateşkes çağrılarına sırt çevirerek yaptığı bu açıklamanın, uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler'i gerekli tavrı sergilemeye teşvik etmesi gerektiğini ifade eden Mikati, "Lübnan, UNIFIL'e yönelik saldırıları kınıyor ve 1701 sayılı karara bağlıdır," dedi.

Mikati, uluslararası topluma, İsrail'in Lübnan'a ve uluslararası meşruiyete yönelik saldırganlığını durdurmak için "sağlam bir duruş" sergileme çağrısında bulundu.

Netanyahu'nun İfadeleri

Öte yandan, Netanyahu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e hitaben yaptığı bir video mesajda, UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesini talep etmişti. Netanyahu, UNIFIL askerlerinin Hizbullah'ın "rehinesi" haline geldiğini öne sürerek, bu güçlerin "Hizbullah kalelerinden ve çatışma alanlarından" çıkartılması gerektiğini savundu.