Gündem

“Kılıçdaroğlu bize lazım”

Abone Ol

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan dönüşü uçakta gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başbakanın gündeminde askeriyelerdeki zehirlenmeli, Türkiye-AB ilişkileri ve CHP’nin yürüyüşü vardı. Manisa ve Kastamonu’daki zehirlenmelerde akıllara gelen sabotaj ihtimalini değerlendiren Başbakan, konunun en ince ayrıntısına kadar araştırılacağını ifade ederek,

“Zaman zaman gıda zehirlenmesi olabilir. Ama bunların Manisa’da başlayıp arka arkaya devam etmesi kamuoyunun hassasiyetini de artırdı. Meseleye bütüncül bir bakış yapmamız lazım. Dolayısıyla bütün birliklerdeki toplu yemek işlerini gözden geçiriyoruz. İaşe alımlarıyla ilgili yeni bir sistem devreye girecek. Böylece, kalitesi sıkıntılı olan malların girmesini önlemiş olacağız” dedi.

“KARARINIZI VERİN ARTIK”

AB’nin Türkiye’ye verdiği sözleri tutmadığını, Türkiye’nin ise tüm sözlerini yerine getirdiğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, artık kapıda bekleme döneminin geride kaldığını vurgulayarak, “AB Türkiye ile ilgili gelecek vizyonunu bakışını mutlaka netleştirmesi lazım. Türkiye ile yola devam edecek mi etmeyecek mi buna karar vermeleri lazım” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU YORULMUŞ

Başbakanın en çarpıcı konuşmaları ise Kılıçdaroğlu üzerine oldu. Kılıçdaroğlu, FETÖ’cü Kavurmacı için yaptığı birbirinden 180 derece farklı açıklamalarını ele alan Yıldırım, CHP liderinin yorulduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: “Kamuoyunda çok konuşulan bir serbest bırakma işi var. Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı serbest bırakılınca Kılıçdaroğlu bir değerlendirme yaptı kamuoyu vicadanı falan dedi. Üst mahkeme tutuklama kararı verince yine eleştirdi. Hangisi doğru? Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşte olduğu için zihinsel ve bedensel yorgunluğu var. Çelişkili açıklamalar yapmaya başladı. Yürüyüşü bırakması lazım. Bize lazım Kılıçdaroğlu. Yollarda kendisini heder etmesine gönlümüz razı olmaz.” Başbakan ayrıca, kabine de revizyonun olabileceği sinyalini de verdi.