Bilim ve teknoloji

God of War Ragnarok PC sürümünde PSN bağlantı gereksinimi kaldırıldı!

Sony'nin büyük ilgi gören oyunu God of War Ragnarok, 19 Eylül itibarıyla PC oyuncularıyla buluştu. Ancak oyunu oynayabilmek için PSN hesabı zorunluluğu birçok oyuncuyu rahatsız etti. Neyse ki, bu zorunluluğu ortadan kaldıran bir mod, oyunun keyfini sınırsızca çıkarmanızı sağlıyor.

Abone Ol

Ufuk Coşkun – Diriliş Postası

God of War Ragnarok'un PC sürümüyle birlikte gelen PSN hesap zorunluluğu, PlayStation PC SDK runtime gereksinimiyle oyuncuları meşgul ediyordu. Ancak, popüler mod yapımcısı iArtorias, bu zorunluluğu ortadan kaldıran bir mod yayınladı. Bu mod, PSN bağlantısı olmadan oyunu oynama özgürlüğü sunuyor.

 Mod nasıl kurulur?

Modu kurmak oldukça basit. Oyuncuların yapması gereken tek şey modun en son sürümünü indirip, version.dll ve PsPcSdk.dll dosyalarını oyunun kurulu olduğu klasöre kopyalamak. Modun kullanımı sırasında giriş hatasıyla karşılaşan kullanıcılar ise C:\Users\[Username]\Saved Games\God of War Ragnarok\[AccountID]\userpreferences dosyasını kaldırarak Steam entegrasyon ekranında “NO” seçeneğine tıklayabilirler. Ayrıca bazı kullanıcılar, GoWR.exe dosyasını güvenlik duvarında engellemenin de sorunu çözdüğünü belirtiyor.

 NVIDIA DLSS sorunlarına güncelleme geldi

Bu mod haberinin yanı sıra, NVIDIA DLSS Frame Generation ile ilgili performans sorunlarını çözen bir yama da yayınlandı. Bu yama sayesinde 6GB VRAM’den az belleğe sahip ekran kartları artık oyunda kısıtlanmıyor. Böylece daha geniş bir oyuncu kitlesi performans kaybı yaşamadan God of War Ragnarok’u oynayabilecek.

God of War Ragnarok sistem gereksinimleri

Modu kullanmadan önce oyunun sistem gereksinimlerine de göz atmakta fayda var. God of War Ragnarok'u sorunsuz çalıştırabilmek için önerilen donanım şu şekilde:

- İşlemci: Intel i7-8700K veya Ryzen 7 3700X

- Ekran Kartı: NVIDIA RTX 2080 / AMD RX 6800 XT

- Bellek: 16GB RAM

- Depolama: 100 GB SSD