Ekonomi

Edirne'de suya yüzde 30 zam

Edirne Belediye Meclisinde su fiyatlarına yüzde 30 zam yapıldı.

Abone Ol

Belediye Meclisinin ekim ayı olağan toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi'nde Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın başkanlığında yapıldı.

Toplantıda 13 gündem ve 9 gündem dışı olmak üzere toplam 22 madde görüşüldü.

Plan ve Bütçe Komisyonu, su fiyatlarında yüzde 30 artış önerisini sundu. Komisyon Başkanı Engin Yağcılar, fiyat artışlarıyla ilgili bilgi verdi. AK Parti Grup Başkanı Recai Koçaşlı, zamma karşı olduklarını belirterek "ret" oyu vereceklerini ifade etti. Öneri, oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Akın, suyun dikkatli kullanılması gerektiğini vurguladı ve belediyenin gelirlerini artırma çabalarını anlatırken şunları kaydetti: "Bütün şehirlerin çok altında kalmış rakamlar söz konusuydu. Olayı sadece bu açıdan değerlendirmiyorum. Biliyorsunuz artık bir su kıtlığıyla karşı karşıyayız. Belki henüz su fakiri şehirler arasında değiliz ama yavaş yavaş olumsuz bir senaryoya doğru yaklaşıyoruz. Dolayısıyla buradan Edirneli hemşehrilerimize seslenmek istiyorum. Lütfen su tüketimimize dikkat edelim, gelecek nesillere aktarımı açısından tasarruf etmemiz gerekiyor."

Ayrıca, Karaağaç ve Yeniimaret mahallelerindeki 2 arsa ile 100. Yıl Mahallesi'ndeki sosyal tesis alanının satışına karar verildi.