Analiz-Yorum

Delege operasyonuna “HAYIR”

Abone Ol

Sabri İşbilen/Diriliş Postası

Kılıçdaroğlu’nun, kontrollü koltuğunu korumak için başlattığı “Olağan kurultay” operasyonu muhalifleri çileden çıkardı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 2018’den önce olağan kurultay düzenlemenin hukuku çiğnemek olduğunu vurgulayarak “Olağanüstü kurultay” çağrısı yaptı. Özcan, Muharrem İnce’nin genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

CHP’de Deniz Baykal’ın başlattığı, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin destek verdiği, son olarak CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin katıldığı muhalif hareketin “Olağanüstü kurultay” konusunda sesi yükseliyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun FETÖ kasetiyle oturduğu kontrollü koltuğunu kurtarmak için yaptığı “Olağan kurultay” hamlesine ise tepkiler had safhada. Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesi “Delege operasyonu” şeklinde yorumlanırken, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan süreci Diriliş Postası’na anlattı.

YASALARI ÇİĞNEMEK OLUR

2018 önce olağan kurultayın alenen hukuksuzluk olduğunu ifade eden Tanju Özcan, CHP’nin bir an evvel olağanüstü kurultaya gitmesi gerektiğini, partinin kaybedecek tek günü dahi olmadığını vurgulayarak, “Biz olağanüstü kurultayın toplanmasını savunuyoruz. Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultay yetkisi var ve bu yetkiyi kullanmalı. Bizim olağanüstü kurultayı istememizin sebebi şu; Meclis’in bir erken seçim kararı vermesi halinde hazırlıksız yakalanmama adına bir an önce olağanüstü kurultay kararı gerek. CHP 2018’den önce olağan kurultay yapamaz. Ekim, Kasım ve Aralık ayıda genel kurul toplamak yasaları çiğnemek olur” dedi.

MUHARREM İNCE ADAY

Özcan, olağanüstü kurultay kararı alınması durumunda Muharrem İnce’nin göreve hazır olduğu bilgisini vererek, “Sayın İnce’nin olağanüstü kurultayda aday olacağını biliyorum. Benim tavrımda İnce’nin genel başkanlığından yana olur” diye konuştu.

Sen kimsin Selin Sayek Böke?

CHP Eski Kadın Kollar Başkanı Deniz Pınar Atılgan da, CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımıcı Selin Sayek Böke’nin sürpriz istifasını değerlendirdi. Atılgan, Böke projesini detaylı olarak ele aldı. Böke’nin CHP’de hiçbir emeğinin bulunmadığını, birileri tarafındın tepeden indirildiğini ve insanların emeğini sömüren bir kişi olduğunu ifade eden Atılgan, “Paraşütle gelip, bir gece Parti Meclis’ine giren, Genel Başkan Yardımcısı olup, sonra İzmir gibi bir yerden, o kadar kadın emek vermiş kadın arkadaşlarımızın üstüne basa basa 1. Sıradan milletvekili olup sonra da Parti Sözcüsü olacaksınız ve kritik dönemde de gemiyi terk etti. Selin Sayek Böke’nin hem PM’den hem de partiden atılması gerek” diye konuştu.

Adaylığa soyunacak

Selin Sayek Böke’nin genel başkan adaylığı hesabı yaptığının altını çizen CHP’li Atılgan, CHP’nin kuşatıldığını ve genleriyle oynandığını Böke’nin de bu planının bir parçası olduğuna dikkat çekerek, şu öngörülerde bulundu: “Birde Genel başkan adaylığına soyunuyor. Yok böyle bir şey, siz bugüne kadar neredeydiniz. CHP 1992’de yeniden kurulduğunda Deniz Baykal partiyi yüzde 4’lerden çok iyi yerlere taşıdı. Bu süreçlerin hangisinde Böke vardı? Böke bugüne kadar neredeydi? Genel başkanlık bu kadar basit bir şey mi? Eğer kadın genel başkan seçeceksek, Böke’den önce gelecek çok isim var. Selin Sayek Böke’nin proje olduğunu baştan beri söyledim. CHP kuşatıldı. Selin Sayek Böke, genel başkan adayı çıkacak. CHP’de ona verilen görevin ilk ayağını tamamladı şimdi 2. Ayağına geçecek.