Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz

Abone Ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış töreninde konuştu.

Konuşmasına 15 Temmuz’daki hain işgal girişimini düzenleyen FETÖ’ye değinerek başlayan Erdoğan, bu konudaki girişimlerin sonuç vermeye başladığını belirterek, örgüt mensuplarının artık eskisi kadar rahat olamayacağını ifade etti. FETÖ’cüleri teslim etmeyen batı ülkelerine karşı sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Bizden birilerini istemeye kalkıyorlar. Kusura bakmayın. Bizden istediklerinizi alabilmeniz için önce istediklerimizi de bize verin.” ifadelerini kullandı.

Sınırlarımızdaki terör yapılanmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğudan Akdeniz’e oluşturulmak istenen bir terör koridoruna müsaade edilmeyeceğini belirterek, “Biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz ve bunu yaşatmayacağız.” ifadelerini kullandı.

“FETÖ mensupları eskisi kadar rahat olmayacaktır”

15 Temmuz’da hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili girişimlerin yavaş yavaş sonuç verdiğini ifade eden Erdoğan, “Türkiye’nin FETÖ ile ilgili girişimleri yavaş yavaş da olsa netice vermeye başlamıştır. Şu anda mahkumiyet kararları da onlara ulaştırılıyor, ulaştırılacak. Yurt dışındakilerin de tavrını çok daha iyi göreceğiz. Biliyoruz da şimdi uluslararası hukuk açısından da göreceğiz. Ne doğuda ne batıda artık bu örgütün hiçbir mensubu eskisi kadar rahat değildir, olamayacaktır.”

“Bizden istediklerinizi alabilmeniz için önce istediklerimizi verin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün Avrupa ülkelerinde ciddi bir destek alatak yeniden yapılandığına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Kendilerine sorduğumuzda aldığımız cevap şu ‘İltica ettiler’. Ne demek iltica ettiler, bunlar hain, bunlar katil, bunlar kesinlikle şu anda terörist. Bizim mahkemelerimizin bunlar hakkında verdiği kararlar var. Bizden birilerini istemeye kalkıyorlar. Kusura bakmayın. Bizden istediklerinizi alabilmeniz için önce istediklerimizi de bize verin.”

“FETÖ, dinimiz içinde de paralel yapı kurdu”

Devlet içinde paralel yapılanma kuran Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), din içinde de aynı yapılanmayı kurduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Muteber alimlerimizin yaptıkları çalışmalar, ortaya koydukları görüşler FETÖ örgütünün sadece devletimiz için değil aynı zamanda dinimiz içinde de paralel yapı kurduğunu gösteriyor. FETÖ, başladığı yer neresi olursa olsun, geldiği nokta itibariyle fasık, sapkın, ehli sünnet akaidine mugayir bir harekete dönüşmüştür.”

“Sınırımızdaki yapılanmaya sessiz kalırsak, tahakkuk edecektir”

“Bizim kimsenin içişlerine karıştığımız yok. Sadece kendi içişimizi güvence altına almaya çalışıyoruz. Suriye’de kaos olursa, biz burada nasıl huzur içinde yaşayacağız? Zulümden kaçan 3 milyon Suriyeli kardeşimiz ülkemizde barınmıyor mu? Kendimizi aldatmayalım. 911 kilometre Suriye sınırımız var. Ve burada çok ciddi bir devlet yapılanması ön çalışması var. En batısından en doğusuna… Bugün biz buna sessiz kalırsak, ki geciktik, o zaman bu yapılanma olacaktır. Biz Suriye’ye gitmediğimizde, Suriye bize geliyor. İşte Cerablus’ta müdahaleyi yaptık. Artık bu dönemde daha bekleyemeyiz dedik ve Cerablus’a girdik. Durmadık, güneye doğru indik. El Bab’a inince bazıları tutuştu. Halbuki biz burada DEAŞ’ın kendisiyle mücadele etti. 2 bin kilometrekarelik alanı güvence altına aldık. Buraya 100 bin civarında, buralardan ayrılan Arap kardeşlerimiz yerleştiler. Buraya biz vali tayin ettik. Ve buralardaki hastane, okul vesaire çalışmalara devam ettik. Her an bizim sınırdaki illerimiz tehdit altındadır. Eğer biz tedbirimizi almayacak olursak, bugün 10 tane havan topu geliyorsa yarın başka bombalar gelir.”

İdlib’deki çatışmasızlık bölgesine yapılacak intikalle ilgili açıklama

İdlib’deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikalle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Dün itibariyle adımı atılan, bu sabah ise uygulamaya başlayan süreç şu anda devam ediyor ve herhangi bir sıkıntı olmadan Özgür Suriye Ordusu ile beraber bizimle desteğimizle oradaki gayret, sakin bir şekilde devam ediyor” dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

“Şimdi olay çok daha farklı. Halep’ten kimler kaçmak zorunda kaldı. Kardeşlerimiz. Halep, bizim kardeşlerimiz. Bugün Gaziantep’e bak, Halep’ten ayıramazsın. Halep’teki o insanlar o bombaların altından mecburen İdlib’e kaçmak zorunda kaldılar. Bugün milyonlarca insan İdlib’de ama her an yine tehdit altındalar. Bize düşen bir görev de İdlib’di. Astana’da bunun çalışmalarını yaptık. İran,Rusya. Alınan kararları uygulamaya koyduk. Çatışmasızlık bölgesi.”

“Yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz”

Doğudan Akdeniz’e oluşturulmak istenen bir terör koridoruna müsaade edilmeyeceğini belirten Erdoğan, “Eğer biz buna müsaade edersek yeni bir Kobani yaşarız, kusura bakmasınlar. Biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz ve bunu yaşatmayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin köşeye sıkıştırılmasına izin vermeyeceğiz”

“Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün. Biz, Türkiye’nin, Suriye ve Irak kaynaklı tehditlerle köşeye sıkıştırılmasına izin vermeyeceğiz.”

“Bir gece ansızın gelebiliriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize dostluk gösterene yüreğimiz de kollarımız da sonuna kadar açıktır. Bize husumet besleyenlere sözümüzü ise burada bir kez daha tekrarlayayım, bir gece ansızın gelebiliriz.” dedi.