Analiz-Yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan dengeli bir takım kurdu

Abone Ol

Burak Çolo/Diriliş Postası

AK Parti MKYK listesinde 25 yaş altı gençler ilk kez yer aldığını belirten İnternet Haber Sitesi Yazarı Süleyman Özışık “Cumhurbaşkanı’nın söylediği değişim kavramına ben temizlik diyorum. İsmi FETÖ’ye bulaşmış isimler ve adı yolsuzlukla, hırsızlıkla anılan isimler siyaset sahnesinden temizlenecek.” dedi.

İnternet Haber Sitesi Yazarı Süleyman Özışık

AK Parti’nin 3’üncü Olağanüstü Büyük Kongresi’nde genel başkanlık görevine tekrar seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınMerkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) listesini nasıl oluşturulacağı büyük merakla bekleniyordu. Oluşacak liste parti teşkilatlandırılmasına yeni bir şekil vererek yeni dönemin nasıl olacağına, yeni vizyonun ve yeni yönetimin ülkeye vereceği mesajlaraçısından son derece önemliydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50 kişiden oluşan MKYK’da 19 ismi değiştirirken 31 isim yerini korudu. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu MKYK listesinde yer almadı. Genel Başkan yardımcılarından Yasin Aktay, Şaban Dişli ve Nükhet Hotar da listede yer bulamayan isimler arasında yer aldılar. Tüzükte yeni döneme ilişkin yapılan değişikliğin ilk uygulaması da hayata geçirildi.

İlk kez bir Başbakan’ın MKYK üyesi olduğu listede Binali Yıldırım ve yeni isimler şöyle. Denizli Milletvekili Cahit Özkan, işadamı Ethem Sancak, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Mehmet Emin Yılmaz, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Süleyman Soylu, Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Yasemin Atasever, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Hacı Ahmet Özdemir, ZelkifKazdal yeni listede yer aldılar. Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ye geri dönerek oluşturduğu MKYK listesini www.internethaber. com yazarı Süleyman Özışık, Diriliş Postası için değerlendirdi.

“KAN DEĞİŞİMİ OLDUĞUNU SÖYLEMEK MÜMKÜN”

AK Parti içerisinde uzun zamandır bir temizlik olacağınıbelirten Özışık, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylemlerinden anlıyorduk. Hem değişimi hem de temizliği AK Parti kongresindeki MKYK listesinde görmeye başladık. Örneğin darbeci Mehmet Dişli’nin kardeşi Şaban Dişli partinin tabanından çok tepki çekiyordu. Onun alındığını gördük. Bir kan değişiminin olduğunu söylemek mümkün. Uzun zamandır görev yapan isimler yerine genç isimler alındı. Erdoğan kendisine göre bir kadro oluşturdu. Bu kadronun bir denge kadrosu olduğunda fikrim var. Temizlik ve değişim zamanla diğer alanlara da sıçrayacak bir operasyon yapılacağını düşünüyorum.” dedi.

25 YAŞ ALTI GENÇLER

15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olan 47 gencimizin olduğunu vurgulayan Özışık, şunları söyledi:

“15 Temmuz’da şehit ve gazi olan 47 gencimiz var. 17-25 yaş aralığında olan bu gençlerin önüne bir siyasi değer ve hedef koyulması lazım. Bu uygulama FETÖ’nün yapmış olduğu taktiğin Türkiye tarafından namuslu bir şekilde uygulanması haline geliyor. FETÖ gençlerimizi alıp beyinlerini yıkayarak terörist olarak karşımıza dikiyordu. Devletin bu taktiğin namuslu yönünü uyguladığını görüyoruz ve gençlerin önüne bir değer koymaya başladı. Gençlerin siyasetin ulu çınarlarının yanında en azından stajyer gibi bulunması ülkemiz adına çok önemli bir şey. Gençleri bundan böyle Erdoğan dönemindeparti teşkilatında, belediye teşkilatlarında ciddi olarak göreceğimizin sinyalidir.”

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ, YENİ YÖN, YENİ VİZYON

Tüzük değişikliğinde Başbakan Binali Yıldırım’a özel getirilen değişikliğe değinen Özışık,“Binali Bey’e has bir değişiklik getirildi. Genel başkan vekilliği. Bu değişiklik sanırım Binali Bey görevi teslim ettikten sonra bu madde kaldırılacak. Bu referandum döneminde özellikle Türkiye’nin eyaletlere bölüneceği hakkında haksız tartışmalar yapılmıştı. Rabia bu anlamda parti tüzüğüne eklenerek tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet parti tüzüğüne girmiş oldu. Türkiye eyalet sistemine geçecek diyenlere de cevap niteliğinde oldu. Siyasi etik ve erdem kurulu oluşturuldu. Siyasette bundan böyle çok farklı bir çizgi izlenecek. Özellikle AK Parti içerisinde siyasi ivme göreceğiz. İsmi öyle yada böyle hangi bir kötü olaya karışanlar siyasi ahlak ve etik kurulu tarafından değerlendirilecek ve ona göre AK Parti kendi dinamikleri içerisinde daha temiz yönetim için kurul oluşturdu. Ülkemiz açısından da çok faydalı parti adına da çok faydalı olacak diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“2017 SONUNA KADAR TEMİZLECEK”

Son olarak büyük temizlik gerçekleştirileceğini ifade eden Özışık, “Temizlik dediğimiz nokta değişimle birlikte daha yeni başladı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylediği değişim kavramına ben temizlik diyorum. İsmi FETÖ’ye bulaşmış olan isimler veya heyecanını kaybetmiş isimler veya adı yolsuzlukla, hırsızlıkla anılan isimler bir süre sonra siyaset sahnesinden temizlenecek. Teşkilat ve belediyelerde bu temizlik yaşanacak.Teşkilatlar 2017 yılının sonuna kadar temizlenecek. Belediye başkanlarının ise istifaları istenecek. İstifa etmeyenler kayyım yöntemiyle yada parti meclisi içerisinden gelen bir ismin belediye başkanlığına vekâlet etmesi istemiyle bu kirlenmiş belediye başkanları da görevden alınacak. Türkiye’de FETÖ’nün siyaset ayağına dokunulmuyor denilen noktada siyaset ayağına yakın dönemde dokunulacak.” dedi.