Ekonomi

Almanya, UniCredit'in Commerzbank'ı ele geçirme girişiminden rahatsız

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, İtalyan UniCredit'in Commerzbank hisselerini yönetimin onayı olmadan satın alma girişimi konusunda endişelerini İtalya Hazine Bakanlığı'na bildirdi.

Abone Ol

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, İtalyan UniCredit'in Commerzbank'ın hisselerini yönetimin onayı olmadan satın alma teşebbüsüne yönelik endişelerini İtalya Hazine Bakanlığı'na iletti. Söz konusu bilgiyi konuya yakın iki kaynak verdi.

Alman hükümeti, Almanya'nın orta ölçekli şirketlerinin finansmanını sağlayan Commerzbank'ın İtalyanlar tarafından devralınmasını engellemeye çalışıyor.

UniCredit, bu ay Commerzbank'ta yüzde 9 pay aldığını ve daha fazla hisse satın alma planları olduğunu, ayrıca muhtemel bir birleşme için görüşmek istediklerini duyurdu.

Commerzbank denetim ve yönetim organları, bankanın bağımsız kalma planlarını oy birliğiyle destekledi. Banka yönetimi, çalışanları ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz devralmaya karşı çıkarken, bazı büyük yatırımcılar ve işletme yöneticileri müzakereleri desteklediler.