Dünya

14 yaşından küçüklere sosyal medya yasağı hazırlığı

Avustralya'nın Güney Avustralya eyaleti, 14 yaşından küçük çocuklar için sosyal medya yasağı getirmeyi planlıyor.

Abone Ol

News.com.au'nun haberine göre, eski Yüksek Mahkeme Yargıcı Robert French, çocukların sosyal medya kullanımına yönelik yasal konuları inceleyen bir rapor hazırladı. Raporda, söz konusu yasağın detayları yer alıyor.

Başbakan Malinauskas, bu raporu temel alarak 14 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanımının yasaklanması gerektiğini belirtti. Malinauskas, sosyal medyanın Avustralyalıların ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu vurgulayarak, tüm eyaletleri bu raporu benimsemeye çağırdı ve sosyal medya platformlarının "bağımlılığı endüstrileştirdiğini" ifade etti.

Sosyal medya şirketlerinin gençlerin bağımlılığı üzerinden para kazandığını belirten Malinauskas, "Eğer bu yaklaşımı benimseyeceklerse, eylemlerinin sorumluluğunu taşımaları gerekenler onlardır," dedi.

Tasarının, 14 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanımını yasaklaması ve bu yaş grubundaki kullanıcılar için hesap açılması durumunda şirketlere para cezası uygulanmasını öngördüğü belirtiliyor. Ayrıca, 14 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanabilmesi için ebeveyn onayı gerekecek. Tasarının önce Güney Avustralya'ya, ardından diğer eyaletler parlamentolarına sunulması planlanıyor.