Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 27. Dönem 2. Yasa Yılı’nın açılışı olacak. Siyaset daha da ısınacak. Yeni yasama döneminin siyasi partilere ve milletimize hayırlar getirmesini dilerim. Milletimizi mutlu edecek karar ve kanunların çıkması dileği ile…

MHP’nin sunduğu af tasarısı Meclis’in gündemini bir süre daha meşgul edeceğe benziyor. Ayrıca, emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) yönelik MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı ile kanun teklifi verildi. Bu yönde beklentileri olan vatandaşların sayısı da oldukça yüksek.

TBMM’nin 27. Dönem 2. Yasama Yılının açılması ile 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimin meclis stratejileri de ortaya çıkacak. Milletin talepleri doğrultusunda yeni kanun tekliflerinin MHP’den gelmeye devam edeceğinin işaretlerini de almış olduk.

Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de sürmesi yönünde adım atan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyeceklerini ifade ederek büyük bir jeste imza atmış oldu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı yerlerde aday göstermemelerini millete anlatamayacaklarını ifade etti. Bu açıklamalara bakınca ‘Cumhur İttifakı’nda esasen siyasi bir düğüm oluştuğunu söyleyebiliriz. Tabi Cumhur İttifakı ile ilgili güğümü çözerse yine Ak Parti ve MHP Genel Başkanları çözecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu yaptığı bir konuşmada ise şu görüşleri savundu: “AK Parti olarak en son seçimde Adana’da aldığımız oy herkesin malumu. Bunun yanı sıra arkamızdaki partiye attığımız fark 9 puan. Gerçekten çok önemli bir farkı ortaya koymuş durumdayız. Adana ve 15 ilçesi başta olmak üzere, ülkemizin geri kalan 80 ili ve tüm ilçelerinde aday göstermememiz diye bir şey söz konusu olamaz. Bu, milletimize duyduğumuz saygının gereğidir. Önümüzdeki seçimlerde, Adana’da da, 15 ilçemizde de, tüm diğer il ve ilçelerimizde de en güçlü, vatandaşlarımızın gönlüne dokunacak adaylarla yerel seçimlerde yerimizi alacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Ak Parti büyük dava partisidir. Lideri de dünya lideri konumundadır. Ancak, ‘Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran seçimlerinde ortaya koyduğu başarı yeni sistemin hayata geçmesinde hayatı rol üstlenmiştir. Bunu unutmamak gerekir.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yerel seçimde de ittifakın devam etmesinin zorunluluk olduğunu vurgulaması ve “24 Haziran’da elde edilmiş kazanımların önümüzdeki yılın 31 Mart’ında heba olmasını istemiyoruz” demesini de kulak arkası yapmamak gerekir.

Aday göstermemenin millete saygısızlık olarak algılamak ‘Cumhur İttifakı’na büyük zarar verebilir. Sonrasında bu vebalın altında da kalınabilir. Bu söylem ile Ak Parti yerel seçimleri de kolayca kazanabileceği algısı da yaratır ki, bu teşkilata yapılabilecek en büyük kötülüktür. Rehavete itmektir.

İstanbul’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un bu yöndeki söylemi çok önemli. Bakın Kurtulmuş ne diyor:

“Bu dönemde hemşehrilerimizin de gayretleriyle en iyi adayları, en güçlü adayları bularak halkın önüne çıkmak mecburiyetindeyiz. Artık partiyi ve Tayyip Erdoğan’ın siyasi istikametini taşıyacak insanlarla bu yolu yürüyebiliriz. Partinin sırtına binerek, Tayyip Erdoğan’ın liderliğinin gölgesine sığınarak siyaset yapma dönemi geride kalmıştır. Sadece belediye başkan adaylarımız için söylemiyorum, belediye meclis adaylarımızda da bu özelliklerin olması lazım.”

Numan Kurtulmuş’un bu tespiti çok yerinde bir tespittir. Bu süreçte özellikle Ak Parti yetkililerinin konuşmalarını çok dikkatli yapmalarında ülke menfaati yararına olacağını düşünüyorum.  Yerel seçimler çantada keklik değildir. MHP’nin duruşunu takdir ediyorum.

Selam ve saygılarımla…