Siyasi partiler için önemli bir kazanım olan yerel seçimler için hazırlıklar sürüyor. Belediye Başkanlığına aday olmak isteyenler çoktan çalışmaya başladı bile. Kulis faaliyetleri hızla ilerliyor. Özellikle büyükşehirlerde önemli isimler aday olma yarışında. Sürpriz isimlere tanık olmaya hazır olun.

Ak Parti 18 Ağustos günü kongreye gidiyor. Parti yeni vitrinini oluşturup, yerel seçimlerde en iyi başarıyı sağlayacak ekiple yeniden yola çıkacak. Kongrenin ardından da hemen aday belirleme çalışmaları başlayacak. Ancak, şimdiden Ak Parti’de de bazı isimlerin çalışma yaptığını biliyoruz. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi yerlerde çok tanınan ve bilinen isimleri görebiliriz.

Ana Muhalefet Partisi CHP’de ise şu an delege üzerinden imza kavgası var. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce etrafında toplanarak olağanüstü kurultay talebinde bulunan muhaliflerle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alan partililer arasındaki çatlak giderek büyüyor. Muhalifler yeterli imzayı teslim ettiklerini, genel merkez ise tam tersini söylüyor. İmza sayısı genel merkeze göre 605, muhaliflere göre ise 622.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kesin kurultaya gideceği bilgisi aldım. Ama bu kurultay genel başkan seçimli olmayacak. Kemal Kılıçdaroğlu partinin vitrinini yenileyecek ve yeni hedefler koyacak. Muharrem İnce’de bu durumu çok iyi biliyor. Bu nedenle İnce’de kendince B planı hazırladı. Hazırlanan bu B planına göre İnce, yeni bir parti için ışık yapabilir. Anlayacağınız, CHP’nin bölünmeye doğru gidişi başladı.

Siyasette bazen hesaplar tutmaz. Neticede CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayımız diye ilan ettiği Muharrem İnce’nin parti genel başkanlığına oturmasını yine Kılıçdaroğlu engelliyor. İnce’nin Cumhurbaşkanı olmasını layık gören partililerin çoğu bu sefer İnce’yi partinin başına layık görmüyor. CHP’nin de tam kaybettiği nokta budur.

Yani aslında kendileri, kendilerine bile güvenmiyorlar. Sonra da çıkıp milletten kendilerine güvenmelerini istiyorlar.

İyi Parti’de genel kurula gidiyor. Partiden istifa eden Meral Akşener, yeni kongre ile ekibini tazeleyecek. Yeniden bir hareket başlatacak. Ama esas imtihanı yerel seçimlerde olacak. Önemli isimlerin aday olarak ortaya çıkacağı büyükşehirlerde, o isimlerle yarışabilecek önemli isimleri aday olarak gösterebilecek mi?

Önümüzdeki yerel seçimlerde, partiden daha çok aday olacak kişilerin geçmiş başarıları ve halkın onlara güveni doğrultusunda milletten teveccüh göreceğini söyleyebilirim.

Önümüzdeki yerel seçimlerde Ak Parti’nin başarısız olması halinde yeni parti kurma çalışmalarının daha da hızlanacağını ve Ak Parti cenahından da bir yeni partinin ortaya çıkacağını şimdiden görmek gerek.

Bu nedenle önümüzdeki yerel seçimler, siyasi partiler için büyük bir sınav olacak. Yerel seçimlerde önemli merkezleri alan parti önümüzdeki süreçte gücünü de sürdürecek.

Muhalefet partilerinden önemli merkezleri kazanan parti çıkarsa, bu sefer iktidarın işi daha da zorlaşacak.

Selam ve dua ile…