Önceki gün Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Destici, Cumhur ittifakının Türk siyasi tarihinin en önemli ve değerli mutabakat zemini olduğunun altını çizdi ve Cumhur İttifakı’na dahil olmalarını şu sözlerle tanımladı:

“Birliğin, beraberliğin, devlet aklının, milli bekanın eksene alındığı Cumhur İttifakı’na dahil olmuş ve devletin, milletin, yeni kapı ruhunun yanında taraf tuttuk. Çünkü Cumhur İttifakı; Aynı zamanda 15 Temmuz darbe kalkışmasına, ihanet hesaplarına, terör örgütlerinin aynı anda saldırılarına, emperyalistler ve onların uşaklarının, Türkiye’yi bölme, parçalama ve geriye götürme planlarına Yüce Türk Milleti’nin ‘dur’ demesinin adı olmuştur. Tüm Türkiye’de büyük bir uzlaşı meydana getirmiş, ülkemizin geleceğine dair umutların yeniden büyümesine vesile olmuştur. Bu ittifak hem siyaseti toparlamış hem de yönetim sistemini değiştirerek büyük bir devrim gerçekleştirmiştir.”

Yeni Kapı ruhu 15 Temmuz alçak darbe ve işgal kalkışmasına karşı tüm Türkiye’nin tek ses olduğu bir olgudur. Zaten o ruh ile ortaya çıkan Cumhur İttifakı Türkiye’nin yeni bir sayfa açmasına ve Başkanlık Sistemine geçişin anahtarı da oldu. Mustafa Destici’nin de Cumhur İttifakı’nda bu noktada önemli katkıları olduğu inkâr edilemez.

Ancak, yerel seçimlere gittiğimiz şu günlerde, AK Parti ile BBP ittifak konusunda yol alamadılar. Yani Cumhur İttifakı yerelde BBP’siz devam edecek. AK Parti ile MHP arasında bazı büyükşehir, il ve ilçelerde yürürlükte olacak. Genelde de ittifaka zarar verecek söylem ve eylemlerden kaçınılacak. Zaten Ak Parti ve MHP’nin Samsun teşkilatları ile ilgili görevden alma hamleleri de teşkilatlarına bu konuda ne kadar hassas olduklarının açık bir mesajı oldu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile konuştum ve sordum. “AK Parti ve MHP ile birçok yerde devam eden yerelde ittifakın neresindesiniz”? diye… “Büyük Birlik Partisi olarak, istiklal ve istikbal mücadelesinde hiçbir şey yapmadan bekleyemeyiz” dedi ve ekledi:

“Yerelde her yerde ittifak olması imkânsız… Bizler siyasi parti teşkilatıyız, Büyük Birlik Partisi olarak, bazı yerler dışında büyükşehir ve ilçelerde, Ak Parti ve MHP’nin bileşenlerini oluşturduğu yerel seçim ittifakının dışında olarak aday çıkaracağız. Vicdanla, özveriyle, samimiyetle, tevazuyla milletimize hizmet etmeye talip olacağız.

HDP ile ittifak kurmuş diğer partilere karşı güç birliğini destekleme noktasındayız. Türk Milletinin geleceğine kast eden terör örgütünün siyasi uzantılarıyla ortak hareket eden, onlarla aynı kayığa binen partilere karşı bu duruşumuz da milletin tarafında durmak olacaktır. Cumhur İttifakı’na ve Yenikapı Ruhu’na bağlılığımız ekseninde uygulayacağımız bu politikayla Büyük Birlik Partisi olarak vatanımız ve milletimiz için elimizden gelen fedakarlığı ve jesti yapacağız” dedi.

Destici’ye İstanbul ve Ankara için kimlerle görüştüklerini sordum. Bu isimlerin sürpriz olacağını belirtti ama İstanbul’da Ali Müfit Gürtuna ile parti yetkilileri aracılığı ile görüşme sağlandığı yolundaki haberleri de yalanlamadı.

Bana göre, BBP’nin de yerelde özellikle İstanbul ve Ankara’da Cumhur İttifakına dahil edilmesi göz ardı edilmemelidir. Bu seçimde tek bir oyun bile kıymetli olduğunu sonradan anlamış olmanın bir faydası da olmayacaktır.

Selam ve dua ile…