Sabri İşbilen / Diriliş Postası

Türkiye, yarın tarihinin en önemli toplantılarından birine tanıklık edecek. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı gerçekleştirilecek. Tüm Türkiye’nin dikkat kesildiği ve 2023’e giden yolda milli güvenliği sağlayan TSK’nın şekillendireceği toplantıda hükümetten 10, TSK’dan 4 temsilci olacak.

Terfiler görüşülecek

YAŞ’ta görev süreleri dolan 3 kuvvet komutanı, 53 general ve terfi bekleyen albayların geleceği şekillenecek. YAŞ’ta alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı sonrası yürürlüğe girecek. Bu bağlamda AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, darbe üreten zihniyetin kökten bitirilmesi için hayati önem taşıyan YAŞ’a ilişkin Diriliş Postası’na çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kuvvet komutanlıklarının bakanlıklara bağlanmasını ve YAŞ kararlarındaki sivil etkisinin darbe tehdidine karşı etkisini değerlendiren Nebati, milletin gücüne dikkat çekerek, “Türkiye’de darbe girişimi artık kolay kolay göze alınabilecek bir olay olmayacaktır. Sembolik tedbirlerin dışında devlet millet kaynaşması ve güçlü hükümetlere karşı gösterebilecek operasyonların bertaraf edilebileceği konusu daha önemli” diye konuştu.

“Devlet bu konuda hassas”

Nebati, FETÖ’cülerden büyük oranda temizlenen TSK’da, dış güçler tarafından yeni cunta yapılarının oluşturulmak istendiği iddialarına da çok net cevap verdi. Devletin, bu konuda çok hassas çalıştığını ve Türkiye’ye zarar verecek, milleti hedef alacak hiçbir odağa izin vermeyeceğini belirten Nebati, milli isimlerin görev almasının önemine dikkat çekerek, “Bu kadar hassas davranan bir devletin içerisinde yanlış işlere yönelebilecek herhangi bir unsurun güç kazanabileceğine ihtimal vermiyorum. Devletin kendi İstihbarat birimlerinin çok önemli çalışmaları vardır. Devleti yöneten kadroların elinde önemli bilgiler vardır, uzatma yapılacaksa uzatma yapılır, değişim olacaksa değişim yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye, yarın tarihin en önemli toplantılarından birine tanıklık edecek. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yarın Çankaya Köşkü’nde Yüksek Askeri Şura toplantısı yapılacak. Tüm Türkiye’nin dikkat kesileceği ve 2023’e giden yolda TSK’nın da yapılandırılacağı toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katılacak. Toplantının en dikkat çeken detayı ise tarihte ilk kez YAŞ toplantısının sivil ağırlıklı olması. FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimi sonra YAŞ’ın sivillerin çoğunlukta bulunması ve bazı kuvvet komutanlıklarının bakanlıklara bağlanması kararlaştırılmıştı.

53 generalin durumu belirlenecek

Görev süreleri dolan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın durumları şuradaki atama ve terfilerle belirlenecek. Aynı zamanda 53 generalinde geleceği şekillenecek. YAŞ’ta alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı sonrası devreye girecek. Bu bağlamda AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, darbe üreten zihniyetin kökten bitirilmesi için önemli bir adım olan YAŞ’a ilişkin Diriliş Postası’na çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye sivilleşiyor

Tarihteki ilk kez sivillerin çoğunlukta bulunduğu bir YAŞ’ın yapılmasını yorumlayan Nebati, bu durumun devletin sivilleşmesi açısından önem taşıdığını vurgulayarak, “Türkiye’nin 2002 yılından itibaren sivilleşme yönünde attığı önemli adımlar var. Son KHK ile de Milli Güvenlik Kurulu’nun ayağı güçlendirilmesi aslına demokrasinin gerekliliği yerine getirilmiş oluyor. Bu da demokrasinin Türkiye’de güçlendirilmesi, içselleştirilmesi anlamına geliyor” dedi.

En büyük güç millet

Kuvvet komutanlıklarının bakanlıklara bağlanması ve YAŞ kararlarındaki sivil etkisinin darbe tehdidine karşı etkisini değerlendiren Nebati, milletin gücüne dikkat çekerek, “Türkiye’de darbe girişimi artık kolay kolay göze alınabilecek bir olay olmayacaktır. Türkiye 15 Temmuz itibariyle ne kadar güçlü bir ülke olduğunu, bu yüzyıl içerisinde millet ve devletin kaynaşmasının en üst seviyeye geldiğini gösterme açısından çok önemli.

Sembolik tedbirlerin dışında devlet millet kaynaşması ve güçlü hükümetlere karşı gösterebilecek operasyonların bertaraf edilebileceği konusu daha önemli” diye konuştu.

Devlet çalışmaları yaptı

Nebati, FETÖ’cü teröristlerden büyük oranda temizlenen TSK’da, dış güçler tarafından yeni cunta yapılarının oluşturulmak istendiği iddialarına da çok net cevap verdi. Devletin, bu konuda çok hassas çalıştığını ve Türkiye’ye zarar verecek, milleti hedef alacak hiçbir odağa izin vermeyeceğini belirten Nebati, milli isimlerin görev almasının önemine dikkat çekerek, “Bu kadar hassas davranan bir devletin içerisinde yanlış işlere yönelebilecek herhangi bir unsurun güç kazanabileceğine ihtimal vermiyorum. Devletin kendi İstihbarat birimlerinin çok önemli çalışmaları vardır. Devleti yöneten kadroların elinde önemli bilgiler vardır, uzatma yapılacaksa uzatma yapılır, değişim olacaksa değişim yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim