FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson üzerinden Türkiye’ye ekonomik savaş açan, Rusya, Çin, İran ve AB ülkelerine ek gümrük vergileri üzerinden ticaret savaşı başlatan Trump için işler hiç de iyi gitmiyor.

Trump’ın eski avukatı Cohen’in itirafları sonrası azledileceği konuşulurken ABD Başkanının kişisel avukatı Rudy Giuliani de ülkesini tehdit etti.

AZLEDİLİRSE AYAKLANMA ÇIKAR

Sky News’e konuşan Giuliani, ABD Başkanı Trump’ın azledilmesi halinde yaşanacaklardan söz ederek ABD halkına gözdağı verdi. Giuliani, Trump’ın koltuğundan indirilmesinin yalnızca siyasi güdülerle yapılabileceğini savunarak, bu durumda ABD halkının ayaklanma başlatacağını iddia etti.

“PİYASA ÇÖKER” DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, kampanya müdürünün suçlu bulunması gibi birçok davanın sonucunda görev alınması ve yargılanması telaşıyla ülkesini tehdit eden Trump, Fox News’e verdiği demeçte, “Eğer yargılanırsam, piyasanın çökeceğini düşünüyorum. Bence herkes için çok kötü olur” demişti.

TRUMP BAŞKANLIKTAN AZLEDİLİR Mİ ?

ABD Adalet Bakanlığı, Trump’la ilişki yaşadığını iddia eden kadınlara sessiz kalmaları amacıyla yapılan ödemeleri soruşturuyor. Bir siyasetçinin hakkındaki yüz kızartıcı iddiaları gizlemek için beyan edilmeyen ödemeler, ABD’deki seçim kampanyası finansmanı yasalarını ihlal edilmesi olararak görüldüğü için bütün bunlar Trump’ın vergi sahtekarlığı ile birlikte seçim yasasını ihlal suçlarından azledilmesini gündeme getirebilir. Uzun zamandır bu sonucun gelmesini bekleyen Trump, bugün Fox and Friends adlı televizyon programında konuşmasında “Harika iş çıkartan birini nasıl azledebilirsiniz bilemiyorum. Şunu söyleyebilirim eğer herhangi bir zamanda azledilirsem bence piyasa çöker. Herkes yoksullaşır ve olamayacağını düşündüğünüz rakamlar görürsünüz” diye açıklama yapmıştı.

Trump’a üçüncü ölümcül darbe: Azli söz konusu olabilirDünya

Köşeye sıkışan Trump, ABD’yi tehdit etti: Beni kovarsanız ABD’yi çökertirimTürkiye

Editör: TE Bilisim