Amiral Bauer, konuşmasında caydırıcılığın yalnızca askeri kapasitelerle sınırlı olmadığını, modern savaşlarda ekonomik ve ticari araçların da silah olarak kullanılabildiğini vurguladı. 

"Ticari kararların stratejik sonuçları var"

Enerji tedarikinde yaşanan sorunlara dikkat çeken Bauer, "Gazprom ile bir anlaşmamız olduğunu düşünüyorduk, ancak aslında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir anlaşmamız vardı. Aynısı Çin menşeli altyapı ve mallar için de geçerli. Bu tür anlaşmalar aslında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yapılan anlaşmalardır." ifadelerini kullandı. 

Bauer, Avrupa ve ABD'deki işletmelerin aldıkları ticari kararların ülkelerinin güvenliği açısından stratejik sonuçlar doğurduğuna işaret etti. 

Çin, yeni Amfibi saldırı gemisiyle donanmasını güçlendiriyor Çin, yeni Amfibi saldırı gemisiyle donanmasını güçlendiriyor

"Üretim ve dağıtım hatları savaş koşullarına uygun olmalı"

Amiral Bauer, özel sektörün savaş senaryolarına yönelik hazırlık yapmasının önemini vurguladı. "İşletmelerin savaş senaryosuna hazırlıklı olmaları, üretim ve dağıtım hatlarını buna göre ayarlamaları gerekir." diyerek, işletmelere çağrıda bulundu. 

Modern tehditlere karşı kolektif güvenliğin sağlanmasında iş dünyasının rolünün altını çizen Bauer, ulusal güvenliğin ticari kararlarla doğrudan bağlantılı olduğunu belirtti. 

Bu açıklamalar, NATO’nun hibrit tehditlerle mücadelede sivil ve askeri alanların koordinasyonuna verdiği önemin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Editör: Tuğçe Huy