Attığım başlıktan her türlü anlam çıkarabilirsiniz. Bana göre en anlamlısı, Türkiye’de hakemler futbolu katlediyor. TFF izliyor, futbolcular ise oynuyor. Yani her şey tiyatroya benziyor. Sezonun başından bu zaman kadar hep hakem hatalarını konuştuk, eleştirdik ama hiçbir tedbir alınmadı. Neden böyle bir sorumsuzluk var bizim futbolumuzda, neden yetkililer hiçbir müdahalede bulunmuyor? Ya da bulunuyorlar, biz mi görmüyoruz? Bu soruların cevabını herkes merak ediyor.

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Koskocaman TFF, MHK böyle sorunlara çözüm bulamıyorsa ülkemizde futbolun bir anlamı yok demektir. Sadece takım olarak bakmıyorum ben bu duruma, yani Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Bursasporlu vs. gibi takımların taraftarı olarak yorum yapmıyorum. Sadece neden böyle sorumsuzluklar artıyor futbolumuzda, bunu anlayamıyorum.

Konyaspor-Galatasaray maçında hakem tartışma konusu oldu. Fenerbahçe-Adanaspor karşılaşmasında resmen hakem katliamı oldu. Aradaki fark bu arkadaşlar, tartışma konusu olabilir, kimleri eleştirmiyoruz ki? Kimleri tartışmıyoruz ki? Bir futbolcu düşünün, 9 maç oynuyor, 9’unda da gol atıyor, harika performans sergiliyor ama bir maç kötü oynayınca eleştiriler, yorumlar geliyor. Yani anlatmak istediğim, eleştiri normal, katliam olmadıkça…

YILDIRIM’A HAK VERİYORUM

Fenerbahçe-Adanaspor karşılaşmasında hakem Serkan Çınar, öyle bir pozisyona devam dedi ki herkes şaştı kaldı. Maç sonunda net penaltıyı vermeyen Çınar’a, en çok yüklenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım oldu. Belki çok ağır bir dille eleştirdi ama haklıydı. Yıldırım, “Futbol’da hakem terörü var” demişti. Yıldırım, çok sert bir şekilde eleştiride bulunsa da ben de hak veriyorum. Türkiye’de hakemler futbolu katlediyor. Genelleme yapmak yanlış olabilir ama çoğunluğu böyle, bu soruna çözüm bulunmalı.

GARRY RODRIGUESŞAŞIRTTI

Futbolda olumsuzlukları bir kenara bırakıp güzel şeylerden de bahsedelim. Rodrigues’in ilk maçındaki performansı herkesi adeta şoka soktu. Bruma cezalıydı ama sahada, Bruma’ya benzeyen demeyeceğim, Bruma’nın ta kendisi vardı. Hal ve hareketler Bruma’nın ta kendisiydi. Rodrigues’den bahsediyorum ha! Galatasaray’ın siyah incileri gittikçe çoğalıyor, Galatasaray taraftarı Bruma ve Rodrigues’in beraber oynayacağı karşılaşmayı merakla bekliyor. Eğer ki teknik direktör Riekerink Bey, hatasız bir şekilde kadroyu şekillendirirse -ki, hiç umudum yok bundan- belki bir ihtimal düzgün bir şekilde oynatırsa, Galatasaray şampiyonluğa en büyük adaylardan biri olur. Çok garip biz sezon geçiriyoruz, hangi takımın ne yapacağı hiç belli olmuyor. Şüphesiz sadece bir takım diğer takımlara benzemiyor, o da Başakşehir. Şampiyonluğa aday değil, Şampiyonlar Ligi seviyesinde futbol oynuyorlar, helal olsun.