7 Şubat, Gezi ve 17-25 Aralık darbe girişimleri, 6-7 Ekim Kobani iç savaş denemesi, 7 Haziran ve 15 Temmuz işgal girişimiyle Türkiye’ye diz çöktüremeyen Batı, ekonomik saldırısını daha şiddetlendirdi. 15 Temmuz’un ardından yapılan operasyonu milletin dövizi bozdurma harekatıyla püskürtülen Batı, 24 Haziran seçimlerinin Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlanmasının ardından iyice çileden çıktı. ABD’nin yaptırımları ve spekülatörlerin şişirmeleri, kredi derecelendirme kuruluşlarının manipülasyonları sonrası dolar 5 lirayı aştı. Yerli para ile ticaret ve yastık altındaki dövizlerin bozulması ile ekonomik operasyonun kısa sürede bozguna uğratılması beklenirken, Batı’nın ekonomik tetikçileri de başını dışarı çıkardı. CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, dövizin yükselişi ile ilgili skandal açıklamalar yaptı.

KAOS TELAŞI

Ekonomik kriz algısı oluşturmaya çalışan Böke, Erdoğan’ın başlattığı milli mücadeleyi sorumsuzluk şeklinde tanımlayarak, “Artan döviz halk için hayat pahalılığı demek, üretici için maliyet artışı demek, iflaslar, işsizlik, umutsuzluk demek. İşinden, aşından, işyerinden olacak vatandaşa dönüp yastığının altını aç bakalım diyebilmek ise en basitinden sorumsuzluk demek” ifadesiyle kaos çığırtkanlığı yaptı.

MİLLİ OLMAK SUÇMUŞ!

Böke, aynı Batı medyası gibi suçlu olarak Başkan Erdoğan’ı işaret etti. Erdoğan, Batı’ya karşı milli duruşu, FETÖ, PKK terör örgütlerine karşı verdiği mücadele, yerli üretime yönelik adımları, dış politikada Çin, Rusya ve Hindistan ile kurduğu ilişkileri suç sayan Böke, “TL’de bu sene yaşanan yüzde 40’a yakın değer kaybının sorumlusu Saray’dır. Saray’ın kurduğu hukuksuz, kuralsız, şahsileşmiş düzendir. Saray’ın kurduğu rantçı, talancı, halkı yok sayan ekonomidir” diyerek sömürgecilerin sözcülüğünü üstlendi. Böke, döviz ve fazin düşmesi için etkin bir TBMM, hukuk ve özgürlük gerektiğini belirterek ezber kalıpların dışına çıkamadı.

YPG’Yİ SAVUNMUŞTU

Diğer yandan ekonomik tetikçiliğe soyunan ve piyasalara felaket senaryosu pompalamaya çalışan Böke, Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatı sırasında “YGP’nin terör örgütü olması için istihbari bilgi lazım” sözleriyle terör örgütünü destek vermişti.

Editör: TE Bilisim