Sosyal medya düzenlemeleri ve altyapı projeleri başta olmak üzere birçok konuda açıklamalarda bulunan Uraloğlu, yasakçı bir zihniyette olmadıklarını ancak milli ve manevi değerlere yönelik saldırılara kayıtsız kalamayacaklarını vurguladı.
"Disiplinsiz bir alana müdahale etmek zorundayız"
Sosyal medyada yasa dışı içeriklerin yayılmasını önlemek adına Avrupa Birliği'nin koyduğu kuralları hatırlatan Uraloğlu, Türkiye'nin de benzer bir disiplin anlayışıyla hareket ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Sosyal medyada biz, gerçekten yasakçı zihniyette değiliz. Ancak milli ve manevi değerlerimize hakaret edilen ve disiplinsiz bir alana müdahale etmek zorundayız. Sosyal medya platformlarından daha özgürlükçü bir yaklaşımımız olduğunu özellikle belirtmek isterim."
İnternet altyapısındaki eksiklikler
Fiber altyapı konusunda gelen eleştirilere değinen Bakan Uraloğlu, internet kullanıcılarının belirli paket hızlarına yönelik taleplerinin henüz tam anlamıyla karşılanamadığını ifade etti. Telekom imtiyaz sürecinde daha fazla yatırım şartı koyarak bu eksikliklerin giderileceğini belirtti.
Mega projeler ve Kamu-Özel İşbirliği modeli
Yap İşlet Devlet (YİD) ve Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerine yönelik eleştirilere de yanıt veren Uraloğlu, bu projelerin finansman ve yapım modeli olduğunu söyledi. AK Parti hükümetleri döneminde 74 proje gerçekleştirildiğini belirten Uraloğlu, bu projelerin bugünkü maliyetinin 83,5 milyar dolara ulaştığını ifade etti.
"Osmangazi Köprüsü'nde günlük 40 bin araç geçiş garantisi verilmişti, şu an bu rakam 68 binlere ulaşmış durumda. Marmaray, günlük 650 bin kişiyi taşıyor. İstanbul'da trafik sıkışıklığını azaltmak için bu projeler büyük önem taşıyor."
Haydarpaşa ve Sirkeci projeleri
Haydarpaşa ve Sirkeci garlarıyla ilgili projeler hakkında konuşan Bakan Uraloğlu, "Burada bir rant varsa bu ülkenin rantıdır. Hiçbir şekilde kimseye peşkeş çekilmiş değildir," dedi.
Siber güvenlik ve motokuryeler için düzenleme
Türkiye’nin siber güvenlik konusunda Avrupa ve dünyada önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Uraloğlu, veri depolama kapasitesinin yeterli düzeyde olduğunu belirtti. Ayrıca motokuryelerle ilgili düzenleme çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.
İsrail ve Filistin ticareti açıklaması
İsrail'e yönelik ticaret iddialarına da değinen Uraloğlu, bu konuda Ticaret Bakanlığı tarafından açıklama yapıldığını belirtti. Filistin'e ihracatın sürdüğünü vurgulayan Bakan, "624 kodlu hiçbir ürünün İsrail'e ihraç edilmesine izin vermiyoruz," dedi.
Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin altyapı yatırımlarını sürdürerek doğru işler yapmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Salgın ve deprem gibi olağanüstü durumlar çalışmalarımızı etkilemiş olabilir. Ancak verdiğimiz sözlerin arkasındayız," diyerek konuşmasını sonlandırdı.