İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail’in Lübnan’da yeni bir savaşa hazır olduğunu söyledi.

HİZBULLAH’LA TİYATRO OYNUYORLAR

İsrail Meclisi Basın Ofisine göre Gantz, Meclis Dışişleri ve Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı konuşmada, İran ile birlikte el altından destekleyerek orta doğudaki politik hamlelerinde sıkça kullandıkları paravan örgüt Hizbullah’ın Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın açıklamalarını bahane ederek , “En büyük düşmanınız Nasrallah, Lübnan’ın da en büyük sorunudur.” ifadelerini kullandı.

Gantz, “Lübnan’da bize başka bir savaş dayatılırsa, biz de bu savaşa engelsiz bir şekilde gireriz. Ancak böyle bir savaşın Lübnan için tehlikeli sonuçları ve yankıları olacaktır.” tehdidinde bulundu.

YİNE İRAN BAHANESİ

Her gün yeni bir fitneyle karıştırıp kan ve kaosa sürükledikleri Orta Doğu’daki durumun uzun zamandır kırılgan ve istikrarsız olduğunu vurgulayan Gantz, İran’ın da kendileri için büyük bir tehlike oluşturduğunu ve bu ülkeyi sıkıştırmak için uğraşmaya devam edeceklerini belirterek, Tahran’ın Suriye başta olmak üzere tüm bölge ülkelerindeki yapılanmasına karşı her şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmasında Gazze Şeridi’ne de değinen Gantz, Gazze’de hiçbir menfaatlerinin olmadığını, tek isteklerinin Hamas’ın elindeki İsrailli rehinelerin serbest kalması ve bölgede sükunetin sağlanması olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi