Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB ve ABD’nin Türkiye’ye karşı planları ve İdlib operasyonuna ilişkin önemli mesajlar verdi. Türkiye’ye karşı her gün yeni bir oyunun tezgahlandığını, yeni saldırılar gerçekleştirildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin hamisi AB ve ABD’yi işaret ederek, “Türkiye’yi FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle köşeye sıkıştıramayanlar, kendileri doğrudan sahaya girmeye başladılar. Bunun için tüm anlaşmalar ve taahhütler yok sayılarak Avrupa Birliği’ndeki serbest dolaşım hakkımızı sürekli erteliyor ve bizleri oyalıyorlar. Bunun için göçmenlerin Avrupa’ya yönelmesini engellemek amacıyla kendilerinin önerdiği yardımlar fiilen yapılmıyor. Bunun için hiç olmadık bahanelerle tüm teamüller ve diplomatik kurallar yok sayılarak, Amerika’ya vize başvuruları askıya alınıyor” dedi.

Taarruza geçtik

Terör örgütleri ve emperyalist patronlarına karşı hem 15 Temmuz’daki direniş, hem de Fırat Kalkanı harekatı ile mesaj verildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Tabii hem onların saldırıları hem de bizim cevaplarımız bunlarla sınırlı kalmadı. Türkiye’ye siyasi, sosyal, diplomatik, askeri, ekonomik tüm alanlarda diz çöktüremeyenler her gün yeni bir oyunla karşımıza çıkıyor. Halbuki biz ne diyoruz? ‘Namert kaçar, mert direnir.’ Üstelik biz artık sadece direnmekle savunmakla kalmıyor, kendi oyun planımızı adım adım uyguluyoruz. Bir başka ifadeyle savunmamızı güçlendirirken, taarruzu da ihmal etmiyoruz.”

Bir gece ansızın geldik

İdlib operasyonunu ele alan Erdoğan, “Bir gece ansızın” çıkışının gerçekleştiğini aktarırken, Türkiye’nin operasyonuna kimsenin karşı çıkamayacağını ifade ederek, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik ve bu gece bildiğiniz gibi Silahlı Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile İdlib’le ilgili şu anda operasyonunu başlattı. İdlib bize sınır, dolayısıyla tedbirimizi almak durumundayız. Kimse bize ‘Niye bunu böyle yapıyorsunuz’ diyemez. Suriye’ye 911 kilometre sınırı olan biziz, her an taciz ve tehdit altında olan biziz, kimse bize ‘Niye bunu böyle yaptınız’ diyemez” değerlendirmesini yaptı.

Sen ne cahil adamsın

Erdoğan, İdlib operasyonu ile ilgili sadece dakikalar içerisinde kendisiyle çelişen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da fena çattı. Kılıçdaroğlu’na Esed ile dertleşme tavsiyesinde bulunan Erdoğan, CHP liderinin mantıksız çıkışlarına şöyle tepki gösterdi: “Bir taraftan Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesine çıkmasına ‘Evet’ diyeceksin, aynı konuşmanda 9 dakika sonra ‘İdlib’de ölenlerin sorumlusu Erdoğan’dır’ diyeceksin. Bu ne menem iş, sen ne cahil adamsın ya, böyle bir mantık mı olur. Mantıksızlık makam kesbediyor bunda. Böyle bir durum, aynı konuşma içerisinde. Biz Kılıçdaroğlu zihniyeti taşımıyoruz, bunu böyle bilelim. Onların böyle bir derdi yok. Onlar varsınlar Esed’in yanına gitsinler, onunla dertleşsinler ama biz farklıyız ve İdlib’deki her şehidin hesabını benim vereceğimi söyleyecek kadar gafil, cahil olan bu insanlarla konuşacak bir şeyimiz yok.”

Editör: TE Bilisim