Derbinin kazananı kim olacak? Düşme hattı potasında yer alan Fenerbahçe mi, yoksa sakatlarla boğuşan Galatasaray mı? Herkesin merakla beklediği bu sorunun cevabına saatler kaldı. Bence Galatasaray için tarihi bir fırsat. Fenerbahçe’yi uzun zamandır hiç bu kadar kötü görmemiştim. Karşılaşma öncesi her iki tarafın da kendisine göre sıkıntıları var; Galatasaray’ın sakatları Fenerbahçe’nin ise kötü futbolu.

Derbi deyince akan sular duruluyor; Fenerbahçe her ne kadar düşme hattına yakın olsa da kötü bir futbol oynasa da Galatasaray’a karşı kontrollü bir oyun sergileyecektir. Bunun örneğini Kadıköy’de oynanan Beşiktaş derbisinde görmüş olduk. Fenerbahçe’nin en büyük eksiklerinden biri de sezon başından beri takımın başında teknik direktör olmaması. Yani Cocu’yu bir hoca olarak görmüyorum. Fenerbahçe’yi bu duruma getiren Cocu’dur. Bakalım Erwin Koeman, kovulan Cocu’nun yerine Galatasaray’a karşı nasıl bir 11 kuracak.

Fatih Terim’in bu akşamki derbide en önemli silahları Rodrigues ve Onyekuru olacak. Schalke karşılaşmasında Onyekuru’nun sakatlığı yüzünden bütün oyun stratejisini Rodrigues’in üzerini kurmuştu. Fenerbahçe’ye karşı ise Rodrigues ve Onyekuru ikilisini kullanarak kanatlardan işi bitirmeyi düşünüyor.

Galatasaray’ın en büyük avantajı Fatih Terim gibi bir hocaya sahip olması. Nerede, ne yapacağını iyi biliyor ve yoktan bir takım ortaya koyuyor. Fenerbahçe’de ise teknik direktör bile yok. Bunu Erwin Koeman’ı küçümsemek için söylemiyorum; çünkü Koeman’ın görevi teknik direktörlük değil. Bir de şöyle bir durum var Galatasaray, Fenerbahçe’yi yenerse ya da Fenerbahçe tarihi bir fark yerse Başkan Ali Koç istifa eder mi? Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım’ı mumla arayacağı günler yakın…