Bakan Göktaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş'in kadına yönelik şiddet vakalarının önlenmesi konusundaki çalışmalara ilişkin yazılı soru önergesine cevap verdi. Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadeledeki politika önceliklerinin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı ve yıllık faaliyet planları çerçevesinde belirlendiğini belirtti. Bu planların, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları ile çeşitli kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlandığını ifade etti.

Göktaş, 2007-2022 yılları arasında Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesinin düzenli toplantılar gerçekleştirdiğini ve 25 Kasım 2023'te yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu"nun kurulduğunu hatırlattı.

Bakan, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile Türk Ceza Kanununda yapılan düzenlemelerin, kadına yönelik şiddetle mücadelenin güçlenmesine katkıda bulunduğunu vurguladı.

Ofis masaları klozetlerden 400 kat daha kirli! Ofis masaları klozetlerden 400 kat daha kirli!

Göktaş, 81 ilde hizmet veren 82 ŞÖNİM, 416 Sosyal Hizmet Merkezi ve Bakanlığa bağlı 112 kadın konuk evi aracılığıyla yürütülen kurumsal hizmetlerin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, 2008 ve 2014 yıllarında gerçekleştirilen "Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırmaları"nın üçüncüsünün TÜBİTAK işbirliğiyle Marmara Üniversitesi tarafından yürütüleceğini ve saha çalışmalarının Kasım-Aralık aylarında tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

Kaynak: AA