Kemal Kılıçdaroğlu, onu CHP’nin başına getirenlerin 9 seçim kaybetmesine rağmen neden hala koltukta tuttuklarını gösterecek bir çıkış yaptı. Kılıçdaroğlu, Brunson’u bahane eden ABD’nin bizzat Başkan Trump tarafından ilan edilen ekonomik saldırısı hakkında skandal sözler sarf etti. Doların 7 lira olacağını herkesin bildiğini belirterek kendisini yönlendirenlerin olduğunu itiraf eden Kılıçdaroğlu, dövizdeki spekülasyona ilişkin olarak, “Bu kriz zaten gelecekti, ABD’nin yaptığı bir şey yok” dedi. Kılıçdaroğlu, Trump’ın, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, Beyaz Saray sözcüsünü yalanlayarak tarihe geçti. Kılıçdaroğlu, alenen ABD’yi aklamaya, hükümeti karalamaya kalktı.

DARBENİN SÖZCÜSÜ

Kılıçdaroğlu, bu hamlesiyle kimseyi şaşırtmadı, zira Türkiye karşıtlığında CHP liderinin dosyası kabarık. 17-25 Aralık darbe girişiminden kısa süre önce ABD’de FETÖ ile görüşen Kılıçdaroğlu, düzmece belgelerle yapılan darbe girişiminin en büyük savunucusu olmuş, montaj ses kayıtların Meclis’te dinletecek kadar ileri gitmişti.

YİNE SAHNEDEYDİ

FETÖ’nün Türkiye’yi terör destekçisi ilan etmek için kurduğu küresel kumpas olan MİT TIR’ları ihanetinde de Kılıçdaroğlu sahnedeydi. Türkmenlere giden yardım TIR’ını, FETÖ’cülerle berabet DAEŞ’e gidiyormuş gibi göstermeye çalışan Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan’ın Lahey’de yargılanmasını istemekten de geri durmamıştı.

DAİMA KAOS

15 Temmuz işgal girişimine giden süreçte FETÖ’nün azılı savunculuğuna soyunan, FETÖ’ye yönelik tasfiye girişimlerini engellemeye kalkan Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’da darbecilere selam durarak Bakırköy’e kaçmıştı. Kılıçdaroğlu daha sonra Türkiye’nin uçurumun kenarından döndüğü işgal girişimi için “Kontrollü darbe” söylemişle alçak örgütü aklamaya kalkmış, Ankara’dan İstanbul’a yürüyerek darbecilere, casuslara özgürlük istemişti. ABD’ye verdiği destekte Kılıçdaroğlu’nun kaos için CHP’nin başında tutulduğunu ispatladı.

Editör: TE Bilisim