Yeni Türkiye sisteminin ilk yerel seçimini hep beraber tamamladık. Seçmenin mesajını okumadan önce, Malatya’nın Pütürge ilçesinde oy kullanma işlemi sırasında silahla vurulan 2 sandık görevlisinin ölümü bu seçimin en acı izini bıraktığını söylemeliyim. Yasak olmasına rağmen silahla seçim sandığına gitmek bile seçimlere gölge düşürmek için yeterli bir sebep. Bu olayı partilerle bağdaştırmamak gerekir. Çünkü, bu kurşun, tüm seçmene sıkılmış bir kurşundur. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.

Bu seçimin en önemli sürprizini Güneydoğulu seçmen yaptı. Terör örgütü PKK’ya açık destek veren HDP’ye ders verdi. Bölge insanı Cumhur İttifakı’nın dolayısı ile devletinin yanında durdu. En büyük sürprizi de yazıyı yazdığım saat itibari ile yüzde 62 oyla seçimi garantileyen Ak Parti adayı Mehmet Yarka ile Şırnak yaptı.

Yeni sistemin ilk yerel seçiminde millet Cumhur ittifakına, dolayısı ile iktidara güven oyu verdi.

Yazıyı yazdığım saat itibari ile Cumhur İttifakı oylarını koruduğu da göz önünde alındığında, yeni sisteme millet onayını verirken, sistemin oturması için de beklentileri olduğunu ortaya koyduğunu söyleyebilirim.

CHP’nin imdadına ise HDP’li seçmenlerin yetiştiğini gözlemlediğimiz bir seçim de oldu aynı zamanda. İyi Parti ise seçmenin gözünde güven oluşturmadığı görüntüsü var.

Ankara’ya baktığımızda ise seçmen, Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş’ın mağdur duruma bırakıldığını düşündüğünü söyleyebilirim.

Çoğu zaman Ak Parti yöneticileri ve Külliye kaynaklarımla yaptığım istişarede hep söylediğim bir sözü buraya yazmak istiyorum.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı partinin içinden, sağından ve solundan ayağından aşağı çekenler çok daha başarılı olabilecek bir seçimi yaşattı. AK Parti adayları, televizyonlardaki programlarda bazı iktidarı savunanların yetersizliği, çoğu zaman bilgisizliği, Ankara’daki ve birçok illerdeki başarısızlığın sorumlusudur.

Seçim sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanlar arasında ve parti içinde de değişiklik yapması, yenilemesi önümüzdeki süreçte başarısını katlayacağı inancını da taşıyorum.

Zira bu seçim, 2023 seçimini başarı kriterlerini bu ekiple yukarı çekemeyeceğinin de bir sinyalidir.

Muhalefet için de yenilenme zamanı. Genel oylara bakınca ben muhalefet için de yenilenme zorunluluğu olduğunu söyleyebilirim.

Neticede, bu seçimi demokratik ortamda, sağlıklı bir şekilde tamamlayan milletimizin ta kendisidir. Tüm siyasi partilere ve yetkililere de teşekkür etmek gerek. Artık önümüze bakıp kucaklaşma zamanı diye düşünüyorum.

Selam ve dua ile…