CHP’nin Meclis’e soktuğu, sözde ülkücü Akşener’in ise “Kürtlerin temsilcisi” diyerek aklamaya kalktığı PKK’nın siyasi ayağı olan HDP’nin milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları, Eren Bülbül’ü şehit eden PKK’lı elebaşının cenazesine katıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı iki terör sevici hakkında soruşturma başlattı.

Sabri İşbilen

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan ‘Yıkım İttifakı’nın kripto müttefiki HDP, teröre destek sezonunu açtı. PKK terör örgütünün siyasi ayağı HDP’nin Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Remziye Tosun, Eren Bülbül’ün katili terör örgütünün, Karadeniz’deki elebaşı olan kırmızı listedeki Zeynel kod adlı Mehmet Yakışır’ın cenazesine katıldı.

HDP’lilerin ihanetine anında cevap geldi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’li Farisoğulları ve Tosun hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma başlattı.

PKK’YA SEÇMEN PEŞKEŞİ

HDP’lilerin rezaleti vatandaşı çileden çıkartırken, akıllara CHP ve ortaklarının PKK partisini Meclis’e sokma çabası geldi. HDP ile resmi olarak ittifak kuramayan Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, milletvekili listelerinde “solcu” adaylara yer vermeyerek CHP’deki marjinal sol kesimi PKK iltisaklı HDP’ye yönlendirmişti.

Daha da ileri giden Kılıçdaroğlu, her CHP’liden birinin oyunun HDP’ye verilmesi talimatını teşkilatlarını göndererek, seçmenini işportaya çıkarmıştı.

HDP’Yİ AKLAMA ÇABASI

Sözde ülkücü Meral Akşener’in de Kılıçdaroğlu’ndan aşağı kalır yanı yok. 6-7 Ekim Kobani iç savaş denemesinin azmettiricisi olan Selahattin Demirtaş’a özgürlük propagandası yaparak, taktığı ülkücü maskesini çıkaran Akşener, HDP’yi “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” şeklinde yorumlayarak masumlaştırmaya çalışmış, şehitleri incitmişti.

DOKUNULMAZLIKLARI KALKACAK MI?

PKK ve işgalci terör örgütü FETÖ’ye destek vererek Gazi Meclis’i kirleten sözde milletvekillerinin dokunulmazlığı ile ilgili adım atılması ve suçluların cezalandırılması da vatandaşın en öncelikli taleplerinin başında geliyor. AK Parti ve MHP’nin kısa sürede bu konuda adım atabileceği Ankara kulislerinde sıkça dillendiriliyor.

Editör: TE Bilisim