Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD Genel Kurulu’nda konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına, “7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinin sonuçları, AK Parti döneminde bin bir zahmetle ve fedakarlıkla tesis ettiğimiz istikrar ve güven ortamını tehlikeye düşürdü” sözleriyle başlayan Erdoğan, “Türkiye, koalisyon dönemlerinin sancılarını, krizlerini, kavgalarını tüm dehşetiyle yeniden kapısında buldu. ‘Koalisyon da olur’ diyenlere aslında o dönem bir cevaptı. Demek ki olmuyormuş. Hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesi, koalisyon için gereken uzlaşmanın da sağlanamaması üzerine cumhurbaşkanı olarak yetkimizi kullandık ve seçimleri malum tekrarladık.” ifadelerini kullandı.

Bunları fırsat bilip dört koldan ülkeye saldıran bölücü terör örgütlerine aman verilmediğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

“Güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesiyle bu eylemler amacına ulaşamadı. Teröristleri açtıkları çukurlara gömerek ülkemizin büyük bir tehditten kurtulmasını sağladık. Aynı anda DAEŞ’te sınırlarımız içinde yoğun saldırılar başlattı.

“HESAP SORMAYA BAŞLADIK”

FETÖ ise zaten ihanetlerine hiç ara vermiyordu. 1 Kasım’da ülkemizin güçlü bir hükümete sahip olmasıyla teröre karşı mücadelemiz çok daha etkin bir hale geldi. Bu saldırının ekonomik ayağı ihmal edilmedi. Hem terör örgütüyle mücadele ettik hem ekonomiyi toparlayarak yeni bir atılıma girdik. 15 Temmuz darbe girişimi işte bu esnada gerçekleşti. Milletimizle birlikte darbecilerin üzerine gittik. Verdiğimiz şehitler ve gaziler hepimizi can evinden yaraladı. Özgürlüğümüze, geleceğimize, namusumuza el uzatan hainlere ülkeyi bırakmadık. Dünyada eşi benzeri olmayan bu kahramanlığı gösteren milletimle gurur duyuyorum. Kamu kuruluşları, iş dünyası, sivil toplum örgütleri, siyasette tespit edilen ne kadar FETÖ üyesi varsa hepsinden hesap sormaya başladık. Şu anda temizlik harekatı yapıyoruz.

“KARARIMIZI KENDİMİZ VERİRİZ”

“Gerek Amerika gerek Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde gelinen bir nokta var. Bu nokta, bir yerde izleme noktasıdır.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bizim için izleme. Biz izliyoruz şu anda. Rakka’da DAEŞ terör örgütü var. Şu anda ABD, iki terör örgütüyle, bunun birisi siyasi ayak, birisi eylem ayağı, yani PYD, YPG… ‘Ben’ diyor, ‘YPG ile Rakka’yı halledeceğim’. Biz kendilerine birçok şeyleri anlattık. Bunları tekrar burada anlatmaya gerek yok, ‘Peki halledeceksen buyurun hallet’ dedik, hayırlı olsun ‘Ama şunu da bilmenizi istiyoruz’ dedik. ‘Eğer Suriye’nin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak olursa o zaman da artık biz bundan sonra kimseyle bu konuları görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz, nasıl Cerablus’ta, Rai’de, Bab’da göbeğimizi kestik, adımı attıysak bundan sonra da adımı atarız’ dedik.”

“SIĞINDIKLARI MAĞARALARI ONLARA DAR ETTİK, EDİYORUZ”

Erdoğan, “Ülke içinde PKK terör örgütüne karşı tarihimizin en başarılı operasyonlarını yürüttük, yürütüyoruz. Güya yaz aylarında çok büyük eylemlere hazırlanan terör örgütüne saklandığı dağları, mağaraları dar ediyoruz. Hani inlerine gireceğiz demiştik ya, ne kadar terör örgütü varsa inine girdik giriyoruz. Sırada olanlar var onlara da gireceğiz.

“KATO DAĞI’NDA AYDIN PAŞAMIZLA GÖRÜŞMÜŞTÜK”

Bu operasyonları yürüten kardeşlerimizden bir tanesi Aydoğan Aydın Paşamızdı. Gerçekten attığı adımlarla, kararlılığıyla Aydoğan Aydın Paşa buralara son tümgeneralliğinde hazırlanmış değil. Buralara ta üsteğmenliğinden itibaren hazırlanmış. Elime bir şiiri geçti. Bir hafta önce kendisiyle Kato dağlarının tepesinde Süleyman Soylu Bey’le çıkmışlardı. Oradan Süleyman Bey beni aradı ve orada Aydoğan Paşa’ya telefonu verdi. Bana dedi ki: Sadece burada değil tüm Türkiye bu teröristlerden temizlenecek. Allah rahmet etsin. Onunla birlikte o mücadeleyi veren tüm şehitlerimize Allah rahmet etsin” şeklinde konuştu.

“HAK ARAMAK BELEDİYE BAŞKANININ EVİNE KAÇMAK MIDIR?”

Kılıçdaroğlu’nun Gezi olaylarının 4.yıl dönümü nedeniyle attığı bir tweeti eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Ana muhalefetin başındaki zat tweet atıyor, herhalde birçok kardeşim o tweetleri okumuştur. Ne diyor o tweette? Çok enteresan. ‘Dördüncü yıl dönümünü kutladığımız Gezi olaylarında hak ve özgürlük mücadelesi verenleri minnetle anıyorum.’ diyor. Bu nasıl hak ve özgürlük mücadelesi ya? Yani bir şehri yakacaksınız, yıkacaksınız, polislerimizi şehit edeceksiniz, cam, çerçeve her şeyi indireceksiniz ve buna hak ve özgürlük mücadelesi diyeceksiniz. Size ne yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesi veriyorsunuz? Hak ve özgürlük mücadelesini vermek, Yeşilköy Havalimanından kaçarak Bakırköy Belediye Başkanının evine sığınmak mıdır?”

Editör: TE Bilisim