Geçen seneki Fenerbahçe ile Galatasaray’ı kıyaslayalım… Geçen sene Galatasaray, bu seneki Fenerbahçe gibiydi. Fenerbahçe kadar da başarısız değillerdi tabi ki, en kötü sezonunu kupa ile kapattılar. Fenerbahçe ise geçen sene iyi bir futbol sergileyip, şampiyonluk yarışından kopmamıştı. Daha her şey için çok erken olabilir ama Fenerbahçe’nin sergilediği futbol bunu gösteriyor. Tam anlamıyla “mum gibi eriyor.”

Fenerbahçe’nin 7. haftayı puanla kapatması gerekiyordu, ezeli rakipleriyle arasındaki puan farkını kapatmak için evinde mutlaka galibiyet alması gerekiyordu.

Peki Fenerbahçe evinde Alanyaspor’a nasıl puan verebilir? Düşününce gerçekten aklım almıyor, Fenerbahçe gibi bir kulübün evinde galibiyet alamaması gerçekten çok şaşırtıcı. Hem de Alanyaspor’a karşı… Yanlış anlaşılmasın, Alanyaspor, kötü futbol oynamıyor, iyi futbolcuları var, kaliteli oyun oynuyorlar. Ama Fenerbahçe mi Alanyaspor mu desek herkes Fenerbahçe der. Belli ki Fenerbahçe’nin “Fener”i kalmamış, ligde yolunu kaybetmiş. 7. haftaya kadar çizilen kötü bir istatistik var. “Fener”in daha net aydınlatması gerekiyor, puan toplayarak üst sıralara tırmanmaları gerekiyor. Ama bu futbolla, bu yönetimle, bu teknik direktörle zor gibi görünüyor. Demiştim ya, geçen senenin Galatasaray’ı diye, aynen öyle.

GALATASARAY’IN YILDIZI BRUMA

Galatasaray’ın parlayan yıldızı Bruma, takımını sırtlamaya devam ediyor. Gençlerbirliği deplasmanında takımına 3 puanı getiren golü de atan Portekizli, gün geçtikçe gücüne güç katıyor.

Galatasaray’da bu sezon dikkatimi çeken üç oyuncu var, kendi aralarında çok iyi anlaşıyorlar, verdikleri ara paslarla mutlak gol pozisyonları üretiyorlar. Bu 3 oyuncu; Bruma, Eren, Tolga. Galatasaray’ın yenilenen kadrosundaki bu üç isim rakip kaleyi gerçekten ablukaya alabiliyor. Üst üste atak yaparak golü buluyorlar.

Galatasaray’ın tek sıkıntısı savunma; Muslera, Gençlerbirliği karşılaşmasında resmen çıldırdı. Yapılan basit hatalar Galatasaray için pahalıya mal oluyor. Muslera’nın değeri düşüyor, Galatasaray savunmasının yaptığı basit hatalar yüzünden yediği gol sayısı arttıkça yıldız kalecinin değeri düşüyor. Değeri düşmemesi için Galatasaray savunmasının uyanık olması gerekiyor. Diğer türlü gol pozisyonlarında Muslera zaten üstüne düşeni yapıyor.

RIEKERINK DİKKATLİ OLMALI

Jan Olde Riekerink, Beşiktaş derbisinde yaptığı hatalardan sonra daha dikkatli olmalı, ayakları yere sağlam basmalı. Sarı-kırmızlı ekip, Beşiktaş’ı rahat bir şekilde yenebilirdi, Riekerink’in hataları olmasaydı tabi ki. Anadolu takımlarına karşı puan almak marifet değildir. Büyük takımları karşıda puan alınması gerekiyor. Bu sebepten dolayı Riekerink yaptığı hataları göz önünde bulundurarak çok ama çok dikkatli olmalı. Üstüne basa basa söylüyorum dikkatli olmalı diye ki, Galatasaray camiasını çok iyi biliyorum. Bu tür hatalar yine bir derbide ortaya çıkarsa, ligde Anadolu takımlarına karşı gösterdiği başarının üzerine gölge düşebilir.