Daha önce FETÖ’nün Kosova ve Gabon yapılanmasında yer alan kritik isimleri Türkiye’ye getirerek örgüte ağır darbe vuran Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Azerbaycan ve Ukrayna’dan iki üst düzey FETÖ’cüyü daha Türkiye’ye getirdi.

MİT tarafından Azerbaycan ve Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen İsa Özdemir ve Salih Zeki Yiğit’in, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan arama kaydı bulunuyor.

FETÖ’NÜN “AZERBAYCAN KASASI OLARAK” GÖREV YAPIYORDU

FETÖ üyesi İsa Özdemir, 1997’de Bakü Devlet Üniversitesini bitirdi. Terör örgütünün bir dönem Azerbaycan hususi işler sorumluluğunu yürüten Özdemir’in, FETÖ’nün “Azerbaycan kasası” olarak da görev yaptığı bildirildi. Bakü’de terör örgütü adına inşaat sektöründe paravan faaliyet yürüten Avro 2000 firmasının sahibi olan Özdemir hakkında Ankara İkinci Sulh Ceza Hakimliğinin arama kaydı bulunuyor.

FETÖ’YE BAĞLI İŞ ADAMLARININ İMAMI

Ukrayna’da yakalanan FETÖ üyesi Salih Zeki Yiğit’in ise Mersin’de FETÖ’ye bağlı iş adamlarının imamlığını yürüttüğü belirlendi. İş adamlarından “himmet” adı topladığı paraları başta Pensilvanya olmak üzere Afrika ülkelerindeki okulların finansmanı için yurt dışına transfer eden Yiğit’in, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrasında yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Yiğit hakkında Mersin Sulh Ceza Mahkemesince arama kararı bulunuyor.

ÖRGÜTÜN GABON VE KOSOVA YAPILANMASI DA ÇÖKERTİLMİŞTİ

MİT, geçtiğimiz Nisan ayında FETÖ/PDY’nin orta Afrika ülkesi Gabon’daki yapılanmasını çökerten bir operasyon düzenleyerek örgütün 3 elebaşını Türkiye’ye getirmişti.  Silahlı terör örgütü FETÖ’nün Gabon yapılanması içindeki Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal, MİT’in operasyonuyla ele geçirilmişti.

MİT’in geçtiğimiz Mart ayında Kosova istihbaratıyla etkin işbirliği içinde gerçekleştirdiği operasyonla Türkiye’de aranan FETÖ’nün 6 üst düzey mensubu yakalanmıştı. Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina adlı şahıslar, MİT tarafından özel bir uçakla Türkiye’ye getirilmişti.

FETÖ’nün Gabon yapılanması: 3 hain tutuklandı15 Temmuz

FETÖ’nün Balkan yapılanmasına “MİT” darbesi: 6 zanlı Türkiye’ye getirdiTürkiye

Editör: TE Bilisim