MEBİ platformu, öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanmasında bireyselleştirilmiş öğrenme modeli sunarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyor.

Bu yapay zeka destekli platform, öğrencilere kendi öğrenme hızlarına göre içerik ve yöntem sunarak, zaman ve mekân bağımsız bir eğitim deneyimi sağlıyor. İçerisinde geniş bir video havuzu, soru bankası, konu özetleri, rehberlik videoları ve interaktif testler barındıran MEBİ, öğrencilere kapsamlı bir hazırlık imkânı sunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu platform aracılığıyla eğitimdeki teknolojik gelişmeleri entegre ettiklerini ve öğrencilere ek bir yük getirmeden hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı MEBİ projesi tanıtımında; 

"Bireyselleştirilmiş öğrenme modeli ve eğitimde fırsat eşitliğini esas alarak geliştirdiğimiz yapay zekâ destekli MEBİ, öğrencilerimizin kendi öğrenme hızını önceleyen ve ihtiyaçlarına uygun öğrenme yöntemini belirleyerek süreci güçlendiren yapısıyla zamandan ve mekândan bağımsız bir eğitim ortamını evlatlarımızla buluşturuyor." ifadelerini kullandı. 

MEBİ'de Neler Var? Kimler Kullanabilir?

MEBİ (Millî Eğitim Bakanlığı İzinli Eğitim İçeriği), Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilere, mezun öğrencilere, öğretmenlere ve velilere sunulmaktadır. Kullanıcılar, EBA, e-devlet ya da MEBBİS şifreleri ile giriş yaparak bu platformun sunduğu tüm içeriklere ücretsiz bir şekilde erişebilir.

ÖSYM'den 2024 bilançosu: yaklaşık 14 milyon adaya hizmet verdi ÖSYM'den 2024 bilançosu: yaklaşık 14 milyon adaya hizmet verdi

MEBİ, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlığına ve okul derslerine yönelik birçok kaynak sunmaktadır. Kullanıcılar, konu anlatım videoları, konu özetleri, video çözümlü sorular, çalışma planları, rehberlik hizmetleri, hedef belirleme araçları ve yapay zekâ desteği gibi çeşitli materyallere ulaşabilirler. MEBİ, eğitim süreçlerini desteklemek ve başarıyı artırmak amacıyla kapsamlı bir içerik yelpazesi sunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi