15 Temmuz gecesi ABD, NATO ve FETÖ darbe girişiminin ilk anından itibaren bir çok İslam ülkesinden Türkiye’ye destek; darbecilere ise tepki gösteren açıklamalar geldi. Azerbaycan, Pakistan, İran, Kuveyt, Katar, Tunus, Cezayir, Malezya, Filistin, Endonezya, Senegal, Sudan, Somali…

İslam coğrafyasında faaliyet gösteren yüzlerce uluslararası sivil toplum örgütü, bilim insanı, din bilgini, alim ve lider; bağımsız ve özgür Türkiye için açıklamalar yaptılar, bildiriler imzaladılar!

Neden?

ABD ve Sarı Kafa’nın Türkiye’ye karşı başlattığı alçak ve ahlaksız dolar saldırısında da 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin yanında duran ülkelerin, liderlerin ve din bilginlerinin yine yanımızda durduğunu gördük…

Yine aynı ülkeler, halklar ve örgütlerin samimi ve açık desteklerini görmek Türkiye’nin artık sadece Türkiye olmadığını anladık. Hem de Sarı Kafa’nın ve ABD’nin hışmına uğramayı, saldırılarına hedef olmayı göze alarak!

Neden?

Çünkü artık Türkiye sadece Türkiye değil. Topraklarımız haritada çizildiği sınırlardan ibaret değil. Nüfusumuz da sadece 80 milyon değil…

O zaman Türkiye ne, biz kimiz?

“Bir millet” kim?

Bir olan “hedef” ne?

Biz bir milletiz! İslam milleti…

Bu milletin hedefi de bir. Hakkı hakim kılmak!…

Ve bu bir olan milletin, bir olan hedefinde; tüm umutlar Türkiye’ye bağlanmış durumda. Tüm saldırılara karşı koyacak kişi olarak da Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğine güveniliyor…

Sadece Müslüman halkların ve İslam ülkelerinin değil; ABD’nin zalim hegemonyasından bıkmış tüm halkların ve coğrafyaların umudu bir ülkeyiz. Türkiye’nin lideri Başkan Erdoğan da ezilen mazlumların ve hakları gasp edilmiş coğrafyaların sözcüsü…

***

AK Parti, Türkiye’nin bu rolü üstlenmesini sağlayan merkez. AK Parti’nin güçlü olması ve girdiği her seçimi kazanması bundan dolayı hayati önem taşıyor. AK Parti’yi güçlü tutmaya devam edecek, hatta daha güçlenmesi için çalışacak yeni yönetim kadrosu belli oldu. AK Parti’nin 18 Ağustos’ta yaptığı Kongresine bir de bu pencereden bakın. Kimler katıldı, kimler katılmadı, kim ne dedi…

Başkan Erdoğan’ın “Oyunu gördük ve meydan okuyoruz” çıkışı da bahsettiğimiz mazlum halkların yüz yıldır söylemek isteyip de söylemeye korktukları şeydi aslında! Artık hiçbir güç dünyanın beşten büyük olduğu gerçeğini gizleyemez.

“Stratejik ortak olarak yola çıktığımız ABD tarafından neden stratejik hedef haline getirildiğimizi” şimdi daha iyi anlıyoruz!

Başkan Erdoğan’ın dediği gibi AK Parti, 24 Haziran’da yaşanan oy kaybından, halkın verdiği mesajdan gereken dersi çıkarmış ve gereği yapılmış bir yenilenme kongresini getire bıraktı. 50 kişilik A takımından 29 isim dinlenmek üzere görevlerini daha genç ve dinamik isimlere bıraktılar.

Teşkilatlardan sorumlu Mustafa Ataş, Seçim İşlerinden sorumlu Ahmet Sorgun, Yerel Yönetimlerden sorumlu Erol Kaya gibi önemli görevlerde bulunan aktörler bayrağı yeni isimlere devretti. Seçimlerde en önemli görev ve işler bu üç makam tarafından yürütülür. 24 Haziran’daki oy düşüşünün yaklaşan yerel yönetimler seçiminde de yaşanmaması için önemli ve radikal bir değişiklik yapılmış oldu.

AK Parti, daha önce bakanlık yapmış güçlü ve tecrübeli isimlerle gençlerden oluşan yeni  A takımıyla değişimi yine başarılı bir operasyonla gerçekleştirdi. AK Parti’yi dizayn eden akıl da biliyor ki; güçlü AK Parti, güçlü Türkiye demektir!

Seçim kazanan AK Parti; özgürleşen Müslüman halklar demektir!

Türkiye’yi başarıyla yöneten AK Parti; özgürlükleri ellerinden alınmış ülkelerin bağımsızlık yolunda aldıkları önemli bir mesafe demektir!

AK Kongresinin üzerine inşa edildiği “Millet bir, hedef bir” ne demekmiş. Başkan Erdoğan ve AK Parti’nin verdiği mesajı şimdi anladınız mı?

Numan Kurtulmuş’un Genel Başkan Vekili olmasını, Numan beyi harcadılar” propagandası yapıp partiyi yıpratmaya çalışan müzmin muhaliflerin kalesine atılmış sürpriz bir gol olarak görüyorum.

Bir tespitte Konya Milletvekili, hemşehrim Leyla Şahin Usta için. Leyla hanım mütevazi kişiliği ve çalışkanlığı ile bilinen, seçmen tarafından sevilen bir isim. 28 Şubat darbesinin başörtüsü mağduru, başörtüsü ile eğitim hakkını savunan sembol bir isim olarak İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atanması vesayetçilerin ve eski Türkiyecilerin kalesine atılmış süper bir gol oldu!

AK Parti’nin yeni yönetim kadrosuna zor ve anlamlı görevlerinde başarılar diliyorum. Üstlendikleri görev ve misyonu yukarıda izah ettim. “Millet bir hedef bir” sloganının hayat bulması için çalışma onlardan destek bizden inşallah!…