Microsoft Office bünyesinde bulunan ve özellikle iş hayatında kullanılan Word programı, yeni neslin talebi ile artık öğrencilere ücretsiz olarak sunuluyor. Öğrencilik ve iş hayatında kullanılan Word aslında birçok PDF belgesinin oluşmasını da sağladığı için hayati bir değer taşıyor. Bilgisayar üzerinde yazı yazma ve biçimlendirme amacıyla kullanılan Microsoft Word, kısacası bahsetmek gerekirse sözcük işlem programıdır. Microsoft Office Word nedir sorusuna kısaca cevap verdik ama hiç merak etmeyin, Word nasıl kullanılır ve Word belgesi kısayolları ile detaylı bilgi bu yazının geri kalan kısmında yer alacak.

Word nasıl indirilir?

Microsoft Office programları arasında yer alan Word programını tek olarak kullanmak mümkündür. Windows cihazlarda kullanmak için herhangi bir Office ürünün görüntüleyicisini ücretsiz olarak indirmek mümkündür fakat belge oluşturma, düzenleme ve diğer işlemler için ürünü satın almanız gerektiğini söyleyelim. Eğer üniversite öğrencisiyseniz Windows işletim sistemi ve Word belgesinin de olduğu tüm programları ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. Word nasıl kullanılır diye de merak etmeyin çünkü üniversitelerin indirme merkezlerinde sizlere ücretsiz olarak sunulan Windows işletim sistemi ve Office programlarını indirdiğinizde öğrenmeniz için ayrı belgeler indirebiliyorsunuz.

Öğrenci değilseniz maalesef bu programlar için ücret ödemeniz gerekebilir. Microsoft Word kısayolları yine merak edilen konular arasında yer aldığı için bu haberimizde temel kodlardan bahsedeceğiz. Word nedir ve Microsoft Word nasıl kullanılır sorularına cevap verdik. Şimdi Word programının kullanım alanları ve kısayollarından bahsederek haberimize son vermek istiyoruz. Microsoft Word artık Google Play Store ve App Store mağazalarında ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Eskiden ücretli olarak sunulan bu programlar artık hayatımızın gerekli bir ürünü olduğu için Microsoft bu ürünleri ücretsiz olarak kısıtlı özelliklerde mobil aygıtlarımız için ücretsiz bir hale getirdi.

Microsoft Word programı ile yapabileceğiniz şeylerin bir sonu yok!  Word, birçok biçimlendirme işlemini otomatik olarak yaptığı için düzenleme işinde de kullanılabiliyor. Bir belge hazırlarken, başlıklarını dipnot ayarlarını ve benzer ayarların hepsini yazı yazarken yapıyorsunuz. Word, algoritması sayesinde içindekiler kısmını, sayfa numaralarını ve istek doğrultusunda birçok şeyi otomatik olarak halledebiliyor.

Yazım denetimi sayesinde kelimelerin eş anlamlarını bulabiliyor, yanlış kelimeleri anlık olarak görebiliyor ve hatta siz hiç görmeden değişmesi de sağlayabiliyorsunuz. Word programı ile çizim, grafik ve tablo gibi birçok şey oluşturmak mümkündür. Grafik ve tablo gibi ekler genelde şirketler tarafından kullanılsa da, öğrenciler de bazı derslerde Word’un bu özelliklerini kullanabiliyor.

En çok kullanılan Word kısayolları

Kalın yazı Kısayolu: CTRL + B

Word italik Kısayolu: CTRL + I

Word Altını Çizme Kısayolu: CTRL + U

Word Yazıyı Küçültme Kısayolu:

Word Yazıyı Büyütme Kısayolu: CTRL + SHIFT + >

Word Biçimlendirme Kaldırma Kısayolu: CTRL + SPACE

Word Kopyalama Kısayolu: CTRL + C

Word Yapıştırma Kısayolu: CTRL + V

Word Kesme Kısayolu: CTRL + X

Word Undo Kısayolu: CTRL+Z

Word Redo Kısayolu: CTRL+Y

Word Yeni Belge Kısayolu: CTRL + N

Word Belge Açma Kısayolu: CTRL + O

Word Kapama Kısayolu: CTRL + W

Word Ekranı Bölme Kısayolu: ALT + CTRL + S

Editör: TE Bilisim