MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla gerçekleştirilecek çalıştay, "Güçlü Türk aile yapısı, sağlıklı toplum ve lider ülke Türkiye" vizyonu çerçevesinde 14-15 Eylül tarihlerinde yapılacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, çalıştayın hedefleri ve konuları hakkında bilgi verdi. Yurdakul, Türk aile yapısının kültürel erozyon, ekonomik sıkıntılar ve toplumsal değerlerin aşınması gibi çeşitli tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirtti. Bu bağlamda, MHP Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalarından (KAÇEP) sorumlu il başkanları ve parti kurullarının bir süredir çalıştığını ifade etti.

Ön raporu sundukları Genel Başkan Bahçeli'nin, aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi amacıyla çalıştay düzenlenmesi talimatını verdiğini aktaran Yurdakul, 81 ilin KAÇEP il başkanlarıyla konuyu detaylıca istişare ettiklerini belirtti. Çalıştayın içeriği, ülke genelindeki anketler, gözlemler ve bilim insanlarıyla yapılan görüşmeler sonucunda şekillendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gabar'da artık muazzam yatırım var Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gabar'da artık muazzam yatırım var

Yurdakul, çalıştayda ele alınacak konular arasında "Toplumsal ve Demografik Değişimlerin Getirdiği Riskler, Küresel Tehditler, Dijital ve Madde Bağımlılığı, Bireyselleşme, Ekonomi ve Aile, Eğitim, Sağlık ve Aile" gibi başlıkların bulunduğunu kaydetti.

Akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasetçiler ve iş insanlarının katılacağı çalıştayda önce durum tespiti yapılacak, ardından risk ve tehditler ile çözüm önerileri birleştirilecektir. Çalıştay sonuç bildirgesi, Genel Başkan Bahçeli'ye sunulduktan sonra kamuoyuyla paylaşılacak.

Yurdakul, çalıştayın amacının Türk aile yapısını korumak ve aile politikalarına yönelik bilimsel bir yol haritası oluşturmak olduğunu belirtti. Çalıştay sonucunda oluşturulacak rapor ile "küresel tehditlere ve nüfus değişikliklerine karşı ailelerin korunması, yaşam kalitelerinin artırılması, aile merkezli sosyal politikaların etkinliğinin artırılması ile ailelerin tehditlere karşı direnç geliştirmesi" hedeflenmektedir. Bu sayede, yasama sürecinde yasal düzenlemeler gündeme getirilerek Türk milleti nezdinde farkındalık yaratılması planlanmaktadır.

Kaynak: AA