ABD Başkanı Donald Trump, hem Türkiye’yi durdurmak hem de kasım ayında yapılacak ara seçimler için FETÖ ve PKK adına suç işleyen casus Papaz Brunson’un tutukluluğunu bahane ederek, döviz üzerinden ekonomik darbe girişimi başlattı. Trump’ın hamleleri kısa sürede akamete uğrarken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, iki ülke arasındaki krizi adeta küçümseyecek derecede Brunson’a indirgedi. Bolton, “Türkiye Pastör Brunson’ı serbest bırakırsa kriz anında çözülür” adeta akıl tutulması yaşattı. Mesele Brunson değil, ABD’e papaz görünümlü casusu Türkiye’ye saldırmak için araç olarak kullandı. Peki ABD’nin darbe girişiminin altında yatan sebepler neydi?

CIA’YE BÜYÜK DARBE

En başta ABD’nin Türkiye’deki yapılanmalarının çökertilmesi, taşeronlarının inine girilmesi. Türkiye, 15 Temmuz işgal girişiminin ardından FETÖ’ye karşı yürüttüğü operasyonlarla ABD’nin daha doğrusu CIA’in ülkedeki 40 yıllık yapılanmasını darmadağın etti. Sadece Türkiye içinde değil FETÖ’nün faaliyet gösterdiği ülkelerin çoğunda alçak örgüte vurulan darbeler ABD’yi çileden çıkardı. Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki cunta kaynağı da kurutuldu.

TERÖR KORİDORU BİTTİ

Türkiye, 15 Temmuz işgal girişiminin hemen ardından başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı’yla Cerablus, Rai, Dabık ve Bab’ı temizleyerek sınır güvenliği için önemli bir adım attı. Türkiye bu harekatta 3 bini aşkın DAEŞ’li terörist etkisiz hale getirerek, ABD’nin PKK’yı kullanmak için öne sürdüğü “DAEŞ’le mücadele” gerekçesini de ortadan kaldırdı.

ABD’YE RAĞMEN OPERASYON

Zeytin Dalı Harekatı ise adeta bir ölüm vuruşu oldu. Türkiye, Afrin’e düzenlediği askeri operasyonla 5 bin PKK’lı teröristi çukura gömdüğü gibi Kandil’den Akdeniz’e kadar uzanması planlanan terör koridoruna da ikinci hançeri sapladı, PKK terör örgütünün Fırat’ın batısında barınmasının önüne geçti. Eski Türkiye, ABD’den icazet almadan adım atamazdı, ama Erdoğan’lı Türkiye, ABD’ye rağmen güvenliğini sağlamak için herşeyi göze alıyor. ABD’nin zoruna giden durumda tam olarak bu.

BAĞIMSIZ DIŞ POLİTİKA

Türkiye’nin bağımsız dış politikası da ABD’nin saldırısındaki önemli bir etken… Türkiye, bugün ne ABD’ye ne de Avrupa Birliği’ne muhtaç. Rusya ve Çin ile kurulan ekonomik ve siyasi ilişkiler, daha da ötesi yerli para hamlesi ABD’nin tek kutuplu dünyası için en büyük tehdit. Çünkü Türkiye’nin müttefiki olan kazanır, Türkiye’ye rağmen Ortadoğu’da adım atılamaz. Türkiye’nin Çin’in Yeni İpek Yolu projesine ortak olması da ABD ekonomisinin çökmesindeki hayati bir adım… Türkiye’nin Afrika’daki insani adımı da Batı emperyalizmi açısından tam bir felaket.

S-400’LER TEDBİR

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alması da ABD’nin bu alandaki pazar payını daralttı. Yıllarca Türkiye’yi kendisine mahkum eden ABD, Türkiye’nin sözde müttefikinin odlası saldırısına karşı aldığı S-400 tedbiriyle çuvalladı. Türkiye, ayrıca S-400’ün teknolojisini de satın alarak yerli üretiminde önünü açtı.

KUDÜS TOKADI

Türkiye’nin aynı anda Evanjelist ve Siyonistler’e vurduğu Kudüs darbesi de saldırının ana sebeplerinden… Trump’ın Evanjelistlerin baskısıyla Müslüman yurdu Kudüs’ü Siyonist İsrail’in başkenti olarak tanımasına direnen tek ülke Türkiye oldu. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu tanıttı. ABD ve İsrail, Türkiye’nin çabalarıyla, dünya siyasetinde yalnızlaştı, rezil oldu.

FETÖ’NÜN HAMİSİ ABD

Türkiye açısındansa ABD artık güvenilir bir ortak değil ve ilişkilerin bozulmasındaki aktör ABD. Zira 15 Temmuz işgal girişimi bizzat ABD tarafından planlanıp, yönetildi. ABD’nin bir TIR dolusu belgeye rağmen FETÖ’nünPensilvanya’daki elebaşı Gülen’i Türkiye’ye teslim etmeyip, sarayda yaşatması, yaklaşık 250 FETÖ’cüyü kollaması, bununla beraber TSK’dan tasfiye edilen hainler için Türkiye’yi tehdit etmesi bunun delili. İtiraflar ve İncirlik’teki gelişmelerde cabası.

TERÖR KORİDORU PROJESİ

ABD, Türkiye’ye verdiği sözlere rağmen DAEŞ’i bahane ederek PKK terör örgütünün önünü açtı. ABD alçak örgütü 5 bin TIR ve 2 bin uçak dolusu silah desteği verdi, Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırını kuşattırdı. Türkiye sınırına terör devleti kurmayı hedefleyen ABD, aynı şekilde Türkiye’yi bölmenin de hesaplarına girdi. ABD’nin PKK’ya verdiği silahlarla onlarca Mehmetçik şehit oldu, Türkiye’ye birçok saldırı düzenlendi. Aynı ABD, Türkiye’nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’na karşı çıkarak teröristler adına Türkiye’yi aba altından sopa göstermeye kalktı.

ATİLLA’YI REHİN ALDILAR

ABD’nin Türkiye’nin İranla yaptığı yasal ticarete rağmen Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’yı rehin alması da krizi değiştiren ve Türkiye’nin güvenini sarsan başlı sebeplerden. Suçlu Brunson’un iadesini isteyen ABD, masum Atilla’yı esir tutuyor, bunun adı ise bağımsız yargı…

TÜRKİYE’NİN ŞARTLARI BELLİ

Türkiye, bugüne kadar müttefiklerinin aleyhine hareket etmedi. ABD ile ilişkilerin düzelmesi içinde şartlarını açıkça ortaya koyuyor. Buna göre ABD’de PKK’ya verdiği desteği kesip, silahları geri toplarsa, hainleri bölgeden çıkarırsa, FETO’yu iade ederse, Atilla’nın rehineliğine son verirse, Türkiye’nin bağımsızlığına saygı duyup, Kudüs’teki zorba kararını askıya alırsa sorunlar kökten çözülür.

Editör: TE Bilisim