“İstiklâl harbimizde düşman toplarına karşı göğsünü siper eden, dünyada harp idare eden ilk Meclisimiz ‘Gazi Meclis’ unvanını almıştı. 15 Temmuz’da bizler de topyekûn Meclis olarak üzerimize atılan bombalar altında, milletimizin verdiği egemenliği koruma görevimizi yerine getirerek ikinci defa ‘Gazi Meclis’ unvanına sahip olduk. Demokrasi nöbetleriyle millet darbeyi yendi. Türkiye artık darbe devrini kapattı.” 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, bu mesajla Meclis’in 26. Dönem 2. Yasama Yılı’nı açtı.

Meclis Başkanı Kahraman açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kürsüye davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis salonuna girdiğinde bütün Meclis ayakta alkışlarken, Erdoğan da sağ avuç içini kalbinin üzerine koyarak, kalpten selamladı Gazi Meclis’i…

HDP’li vekillerse yine bildiğiniz gibi…

Tüm Meclis ayakta, seçilmiş Cumhurbaşkanını alkışlarken HDP’liler yerlerinden kıpırdamadı.

HDP’nin başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Meclis’teki açılış törenine bile katılmadı. HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan açılış töreninde okunan İstiklal Marşı’nı da okuma gereği görmedi. Tabii bütün basının gözü de HDP grubunda idi. O anlar kameralara ve fotoğraflara yansıdı. Haberleştirildi. Böylece HDP bağlı olduğu üst akla görevini yaptığı mesajını iletmiş oldu.

Nasıl mı?

HDP’nin yaptığı, bağlı oldukları terör örgütleri ve onları yönetenlere duruşlarını açıkça göstererek, görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını kanıtlamaktı. Öyle de yaptılar. Her zaman yaptıklarının dışında bir şey yok yani…

Terör örgütünün baskı ve tehditleriyle milletten temsil yetkisi alıp, milletin vergisinden beslenerek millete kafa tutmanın bedelini onlara millet ödetecektir.

Meclis’in itibarına gölge düşürücü bu tavırları sürdürmeye hakları yoktur.

Hele hele, milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı’na saygısızlık etmek, millete saygısızlık etmektir ki, zaten bu partinin millete saygısının olduğunu kimse söyleyemez. Onların dertleri, bağlı oldukları üst aklın oyunculuğunu en iyi şekilde yapmaktır.

Ey HDP, millet sizlerin ve desteklediğiniz terör örgütlerinin kimlerin maşası olduğunu çok iyi biliyor. Oynadığınız oyunun sonuna geldiniz. 15 Temmuz’da bu asil millet teröre de darbelere de canı pahasına nasıl ‘Hayır’ dediğini görmediniz mi? Hâlâ anlamayacak mısınız?

Türkiye artık terörü bitirmeye, terörle bağı olanların bağlarını koparmaya kararlıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis açılış konuşmasında müthiş mesajlar verdi.

Verdiği o mesajların altını çizmekte yarar ver. İşte o önemli mesajlardan bazıları:

* “Doğrudan milletin oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olarak, Anayasa’nın verdiği görevlerin de, milletime karşı sorumluluklarımın da çok iyi farkındayım.”

* “Seçildiğim günden bu yana, ülkeme ve milletime karşı sorumluluklarımı yerine getirmek için gece gündüz çalıştım, çalışmaya devam edeceğim.”

* “Bugüne kadar, yasama, yürütme, yargı organlarıyla ve milletiyle uyum içinde bir Cumhurbaşkanlığı vazifesi icra ettiğime inanıyorum.”

* “Önümüzdeki dönemde de, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek, anayasal görevlerimi ve milletimin beklentilerini en ileri derecede karşılamak için tüm gücümle çalışmayı sürdüreceğim.”

* “Cumhurbaşkanlığı makamını ve mekânını yıpratmaya yönelik çabaları üzüntüyle karşılıyorum.”

* “Burada hedef alınan şahsım değil, milletimizin hür iradesiyle yaptığı tercihtir.”

* “Hiç kimsenin, özellikle de kendileri de seçimle gelen TBMM üyelerinin, böyle bir hakkı yoktur.”

* “15 Temmuz’da Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra, ikinci defa gazilik şerefine nail oldu.”

* “Bu süreçte Türkiye, bir avuç hainin dışında, 79 milyon Vatandaşının tamamıyla, tüm dünyaya, tarih boyunca örnek gösterilecek bir özgürlük ve demokrasi dersi verdi.”

* “Şahsım başta olmak üzere, şu salonda bulunan milletvekillerimizin tamamının milletimize can borcu olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.”

* “Milletimize borcumuzu ödeyebilmek için hep birlikte daha çok çalışmalı, üretmeli, ülkemizi daha ileriye taşımalıyız.”

* “15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz.”  

* “Türkiye’nin ve Türk milletinin, vatanı, özgürlüğü ve geleceği söz konusu olduğunda nasıl tek yürek, tek ses, tek nefes olabildiğinin ispatı olan Yenikapı ruhunun titizlikle korunması hepimizin sorumluluğudur.”

*“Terör örgütleri karşısında en büyük gücümüz işte bu birliğimizdir, beraberliğimizdir, dayanışmamızdır.”

* “Elbette bu demek değildir ki, hepimiz her konuda aynı şeyleri düşünecek, aynı şeyleri söyleyeceğiz.”

* “Kimsenin böyle bir talebi yok, olamaz da.”

*“Yaklaşım farklılıklarımız, inanç, düşünce, tarz farklılıklarımız mutlaka olacaktır.”

* “Bizden beklenen, milletimizin ve ülkemizin bekasını ilgilendiren temel konularda birlik ve beraberliğimizi güçlü tutmamızdır.”

*“Eğer biz, PKK terörü, FETÖ, DAEŞ konusunda, sınırlarımızın güvenliği konusunda, vatanımızın bütünlüğü, devletimizin tekliği, bayrağımızın yüceliği konusunda ortak bir zeminde buluşamıyorsak, işte o zaman ortada ciddi bir sorun var demektir.”

* “Yenikapı’da sergilediğimiz ortak duruşu, bu sebeple önemli görüyor ve devamını temenni ediyorum.”

Sınavı geçtik

TBMM’nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı nedeni ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman akşam bir resepsiyon verdi.

Resepsiyonda Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve  Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da hazır bulundu.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman tüm konukları ile tek tek ilgilendi. Hatıra resimler çektirdi.

Ben de Kahraman ile ayaküstü sohbet etme imkânı buldum. Rizeli olduğumu öğrenince “Hangi ilçesi?” diye sordu. Ben de “Pazar” deyince Kahraman, beni hemen bir sınava tabi tutarak, “Eski ismi nedir?” dedi.  Ben “Atina’ deyince, Karaman, “Tamam sınavı geçtin” dedi.

Deneyim ve tecrübesiyle insan ilişkilerini çok iyi yürüttüğü açık Sayın Meclis Başkanı’nın…

Resepsiyonda en dikkat çeken isim ise Can Dündar ile birlikte MİT TIR’ları davasından yargılanan gazeteci Erdem Gül oldu. Erdem Gül’ün CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ile resepsiyonda derin sohbetleri dikkat çekti.

Resepsiyonda alkollü içki olmaması bazı CHP’liler tarafından gündeme getirildi. Hatta bazı yayın organlarında haberleştirildi.

Adı bende saklı deneyimli bir milletvekili AK Parti öncesi Meclis’te aşırı alkol alıp, Genel Kurul’a gelerek o kafayla konuşan vekiller dönemi yaşandığını hatırlatmak istediğini belirtti.

Milletin Meclisi’nde alkollü kafayla verilecek kararların milletin yararına olmayacağı açık.

İçki içen vekillerin bedava içkiye ihtiyacı olduklarını sanmıyorum. Gidip diledikleri mekânda içebilirler.

Yeni yasama dönemi milletimize hayırlar getirsin…