Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir buçuk ay kadar önce özel bir röportaj yapmıştım. Bu özel görüşmeyi kabul ettiği ve karşılamadaki nezaketi için kendisine bir kez daha teşekkür ederim.

Karamollaoğlu ile gerçekleştirdiğim özel röportaj 25 Kasım günü gazetemizde yayımlanmıştı. Yayınlanan röportajda Temel Karamollaoğlu şunları söylemişti:

“Biz Milli Nizam zamanında bunu gündeme getirmiştik. (Başkanlık) Milli Nizamın tüzüğünde de bu vardı. Ama sonra baktık o günkü şartlarda bunun yürümesi mümkün değil. Bu çok ciddi bir değişiklik. Eğer bu değişiklik sadece bir başkanlık sistemi getirilecek diye sade bir şekilde ele alınırsa, istenilen netice doğmaz. Büyük bir kesimin başkanlık sistemini en çok talep etmesinin nedeni; istikrar. Bizim prensip itibariyle başkanlık sistemine itirazımız yok.”

FETÖ ile ilgili soruma da şu yanıtı vermişti:

“FETÖ ile hiçbir zaman bağ kurmadık. Hep karşı cephe de bulunduk. Israrla her zaman söylediğimiz bir husus var; Fetullah Gülen hareketiyle geçmişte ve son zamanlarda hiçbir zaman barışıklığımız olmadı. Aslında biz siyasi bir partiyiz, her kesime yaklaşıp onların oylarını almak isteriz ama öyle bir duvar ördüler ki, itikaden bile biz aynı noktalarda beraber olmanın imkânını bulamadık. Bu grup kendilerine benzeyenlerin dışında herkesi dışladı. Evet, böyle bir hareketi beklemiyorduk ama çok da şaşırmadık diyebilirim. Her şerde bir hayır vardır derler, burada da gerçeklerin görülmesi noktasında bir hayır oldu.”

Karamollaoğlu, önceki gün herkesi şaşırtan farklı bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Anayasa değişikliği teklifi böyle giderse, bizim böyle bir teklife destek vermemiz mümkün olmaz. Kendi kendimize karşı olan sorumluluğumuz ve vicdanımız böyle bir imkanı bize vermez. Bunun da bugün bilinmesinde fayda görüyoruz.”

Hadi buyur buradan yak!

Şimdi bir buçuk ay içinde ne değişti de Saadet Partisi karar değiştirdi? Bir oyana, bir buyana yattı!..

Millî Görüş Hareketi’nin güçlü olduğu yerler Avrupa’dır. FETÖ de Avrupa’da algılara dönük çalışmalar yürütüyor. Bu işlerin de merkezi Brüksel. Yani Avrupa Birliği’nin merkezi. Terör örgütleri Brüksel’de çok rahat çalışıyor. Hepsi bir arada bu aralar. Ortak faaliyetlerini sergiliyorlar Avrupa’nın desteği ile…

Brüksel üzerinden Saadet Partisi’ne baskı mı geldi dersiniz? Sahi Diriliş Postası’na Milli Nizam’dan bu yana biz başkanlığı destekliyoruz diye açıklamada bulunan Temel Karamollaoğlu fikrini niye değiştirdi? Fikrinin değişmesinde kimler etken oldu?

FETÖ ile hiçbir zaman bağ kurmadığınıza inanıyorum. Ama bugün kurmadığınıza bizi ikna edin. Çünkü bu açıklamanız ile sanki bir bağ kurulmuş diye düşünüyor millet.

Ne dersiniz Sayın Karamollaoğlu…