Terör örgütü PKK, 15 Ağustos 1984’te Siirt’in Eruh ve Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde gerçekleştirdiği ilk saldırıların ardından 35 yıl boyunca kan ve gözyaşından beslenmeye devam ediyor.

Güvenlik birimleri kayıtlarına göre terör örgütü PKK’nın 35 yılda yaptığı saldırıların bilançosu yaklaşık 100 bin… Terör saldırısında 9 binden fazla güvenlik görevlisi şehit oldu. Hain saldırılarda 7 bin 500 sivil hayatını kaybederken, 16 bin sivil de yaralandı. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin 5’te biri çocuk…

Son dönemde güvenlik güçlerinin yaptığı başarılı operasyonlarla da terör örgütü PKK’nın beli kırıldı. Sözde terör örgütü liderleri tek tek etkisiz hale getirilmeye başlandı. Bu millet nice kahramanlar yetiştirdi. Vatan, bayrak ve millet için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah (cc) rahmet eylesin. Gazi kahramanlarımıza da şükranlarımızı sunarım. Mücadele eden kahramanlarımızın da Allah yar ve yardımcıları olsun.

Terör örgütü PKK’yı kuranların hesapları bitmediği için bu kanlı örgüt bitmiyor. Türkiye’de beli kırılan bu kanlı örgüt şimdi de Suriye’de başka isimlerle sahnede. Çünkü onlar sadece piyon, onları kullanan dış istihbarat güçleridir. Kandırılarak hayatları karartılan gençler ise sadece maşa…

Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütünün yasal siyasi partisi olamaz. Yasal siyasi bir partinin terörle bağlantısı dahi kabul edilmez. Böyle bir duruma da izin verilmez. Ama bizde var. Sırtını terör örgütüne dayadıklarını açıklayan, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olduklarını her eylem ve söylemlerinde açıkça ifade eden HDP var.

Bu siyasi partinin yerel seçimlerdeki adaylarına baktınız mı? Gösterdikleri her yerde iki başkan adayı var. Adı da eş başkan… Parti genel başkanlıkları da öyle. İki Eş Genel Başkan. Kimse de buna dur demiyor. Elleri kanlı terör örgütü desteği ile legal siyasi parti olarak devam ediyorlar. Meclis’te de grupları var. Bizim vergilerimizle maaş alıyor, dokunulmazlık kazanıyor, nefret ettikleri güvenlik güçlerimiz tarafından da korunuyorlar.

Siyasi partilerce yerel seçimler öncesi HDP’nin terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olduğu ifade edilerek, işbirliği yapılmıyor. Peki neden HDP kapatılmıyor? Neden eş genel başkanları terör örgütü PKK destekleri nedeni ile hapiste olmalarına rağmen, ceza almalarına rağmen, hala bu partinin yasal zeminde siyasi faaliyet göstermesine hem de kafalarına göre eş başkanlık uydurarak devam etmesine neden izin veriliyor?

FETÖ de PKK gibi, DEAŞ gibi, YPG gibi dış istihbarat örgütlerinin kurduğu bir örgüttür. Bir kişinin FETÖ şüphelisi olması, bütün sülalesinin de aynı kapsama alınma titizliği neden terör örgütü PKK için geçerli olmuyor? Bazı siyasi partiler veya siyasi kişilikleri FETÖ işbirliği ile suçlanırken, FETÖ için ‘Cübbemi giyer savunurum’ diyenlere, ihanetin içindeki tutuklu generalin kardeşine neden paye veriliyor? Milletin kafası tüm bu sorularla dolu ve karışık. Ya açıklamalarla millet ikna edilecek ya da sandıkta millet siyasi kartları yeniden karacak. Siyasi partilere yeni güç dengeleri verecek.

NOT: İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener saygı duyulacak bir karar aldı ve Iğdır’da aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Akşener, “Bizim aday çıkarmamız durumunda belediyenin HDP’li olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Madem Iğdır’da HDP ile yarışacak bu sistem, biz Iğdır’da aday çıkarmayacağız. Bu yüzden AK Parti veya MHP’li bir belediye başkanının olmasında sakınca görmüyoruz” ifadelerini kullandı. Tebrik ederim.

Bana göre yetmez, AK Parti, MHP ve İyi Parti, HDP konusunu konuşup bu partiyi kapatmalılar. CHP zaten karşı çıkar. Millet de sizi alkışlar. Bu partiye oy vermeye mecbur bırakılanlar da bu vebalden kurtulmuş olur.

Selam ve dua ile…