Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’den istifa etti. Sarıgül, “CHP kazanmak istemiyor” açıklaması yaptı. Sarıgül, yeniden Şişli belediye başkanlığı için aday olduğunu duyurdu. Bağımsız mı yoksa eski partisi DSP’den mi aday olacak? Ya da yeni parti mi bulacak?

Dönemin CHP lideri Deniz Baykal, 11 Aralık 2002 tarihli CHP Grup toplantısında, bizzat parti rozetini taktığı Sarıgül’ü büyük övgüyle CHP’ye kattı. Aynı Sarıgül, CHP’nin 29 Ocak 2005’te yapılan 13. Olağanüstü Kurultayı’nda, Baykal’ın karşısına genel başkan adayı olarak çıktı. Baykal, uzun kurultay konuşmasını ağırlıklı olarak Sarıgül hakkındaki yolsuzluk iddiaları üzerine kurmuştu. Baykal yüklendikçe, Sarıgül oturduğu yerden yanıt veriyordu.

Baykal sert eleştirilerini sürdürünce, Sarıgül ve yandaşları “sahaya” indi, yumruklar konuştu, sandalyeler havada uçuştu. Dönemin Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Sarıgül’den yediği yumruk nedeniyle hastanelik oldu. Kurultay divan başkanlığı polisi çağırdığında ise çok sayıda partili hastanelik oldu.

Sarıgül, partiden ihraç edildi.Aynı yılın Kasım ayında bir kez daha DSP’ye döndü.Rahşan Ecevit’in tepkilerine rağmen, Şişli’den 3. kez belediye başkanı seçilen Mustafa Sarıgül, kısa süre sonra “partileşmek” üzere Türkiye Değişim Hareketini (TDH) kurdu ve 2010 yılı başında da partileşeceklerini açıkladı.

70’in üzerinde ilde örgütlenme sağlanmasına rağmen TDH, hiçbir zaman partileşemedi. Sarıgül, 22 Haziran 2010 tarihinde yaptığı basın toplantısında Türkiye Değişim Hareketi’nin partileşmeyeceğini ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığındaki CHP’yi destekleyeceğini açıkladı. Mustafa Sarıgül, 31 Ekim 2013 tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile birlikte yaptığı basın toplantısında yeniden CHP’ye katıldığını açıkladı.

Sarıgül, 2014 yılı yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. İstanbul’da Birçok ilçe adayı için “kontenjan” istedi. Beyoğlu Belediye Başkan adaylığına eski eşi Aylin Kotil, Beşiktaş Belediye Başkan adaylığına da avukatı Murat Hazinedar tercih edildi. Sarıgül, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzde 41 oy almasına karşın, Ak Parti adayı Kadir Topbaş karşısında 7 puan farkla başkanlık yarışını kaybetti.

Ancak avukatı Muhat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanı oldu. Murat Hazinedar 4 Ocak 2018 günü ‘Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma’ kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevden alındı.

2014 yerel seçimler öncesi Mustafa Sarıgül, oğlu Emir Sarıgül’ü Şişli’de yerine belediye başkan adayı yapmak istediği konuşuluyordu. Ancak, Emir Sarıgül Belediye Meclis Üyesi oldu. Sarıgül’ün Belediye Meclis Üyesi de olan İnönü ailesinden Hayri İnönü aday gösterildi ve Şişli’de başkan seçildi.

Seçimlerden kısa süre sonra ise İnönü ile Sarıgül’ler arasında mahkemeye yansıyan “tehdit ve küfür” iddiaları patlak verdi. Kavganın nedeni ise İnönü’nün “emanet başkanlık” rolünü kabul etmemesinden kaynaklanıyordu.

CHP’de Kılıçdaroğlu’nu değiştirmek için Muharrem İnce rüzgârı esmeye devam ederken, Mustafa Sarıgül, Twitter hesabı üzerinden Nazım Hikmet’in dizelerini paylaşarak “Umudumuz var, umut biziz. #DeğişimEkibi” dedi.

Aklıma ‘Keskin sirke küpüne zarar’ sözü geldi.

Selam ve dua ile..