Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün “Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp da FETÖ mücadelesi dersi vermeye kalkışmasınlar, Türk yargısına hesap sormaya kalkmasınlar, Türk yargısına töhmette bulunmaya kalkmasınlar” şeklindeki açıklaması gündemin birinci sırasına oturdu.

Bakan Gül, gerek FETÖ ile mücadeledeki duruşu ve çabası, gerekse FETÖ’nünbozduğu hukuk devletinin yeniden inşası için en çok gayret gösteren bakanlardanbiridir. Hukuk ve adalet adına devletin adil olması için yürüttüğü çabasını veemeğini yok saymak, davanın ruhuna da aykırıdır.

Ayrıca, 15 Temmuz alçak darbe ve işgal kalkışmasının duyulması ile yargıharekete geçerek ihanetçiler ile gereken mücadeleyi başlattığını ve halasürdürdüğünü unutmamak gerekir. Tüm yargı camiasını töhmet altına bırakanyazılar ve söylemlerin suç olduğunu da anlatmak gerekir. Bunlarla beraberherkesi aynı çuvala koyma çabaları hukuka da vicdana da sığmaz. Sığmıyor da…

Mazlumların ahından korkun. Bu taktik iktidarı yıprattığı gibiCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a da zarar vermeye dönük olduğuaçıktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a zarar vermek, ülkeye zarar vermek anlamınageldiğini söylemeye bile gerek yok. Bunun kimseye de faydası yok.

Yargı, herkesin güvenmek zorunda olduğu ve bir gün herkese lazım olabileceken kıymetli kurumlarımızdır. FETÖ’nün bozduğu bu alandaki güvenin yenidenkazandırılması adına, ‘Yargı Reformu’ çalışmaları ile milletin sevgisi kazananAdalet Bakanı’na ithamda bulunmak gayri ahlaki bir durum oluşturuyor.

Ayrıca, her yargı mensubunun her vatandaştan daha çok vicdanı sorumluluksahibi olduğunu unutmayalım. Dava dosyalarını bilmeden hemen her yargı kararınakarşı sosyal medyadan ahkâm kesmek, göbekten sallamak da adalete zarar verir.Vicdanları daha fazla kanatmayın. Bırakın yargı çalışsın ve hukuka vevicdanlarına göre kararlar versinler.

Teröre karşı hukuki mücadele, ülkeyi güçlendirir. Ancak terörle mücadeleadı altında mağdur ve mazlumlar oluşturmak ülkeyi zayıflatır. Güveni bitirir.İktidara da kaybettirir.

Bakan Gül’ün dediği gibi terör demokrasinin, özgürlüklerin ve hukukdevletinin başlıca düşmanıdır. Türk yargısı da her konuda hukuktan, adalettentaviz vermeden mücadeleyi kararlı biçimde sürdürecek.

Ve yine Bakan Gül’ün dediği gibi ucu nereye değerse değsin, kime değersedeğsin bu konuda asla ama asla hukuktan sapmadan mücadeleyi kararlı bir şekildesürdürmek, Türk yargısının onurlu bir mücadelesi olduğuna inanıyorum.

Adalet Bakanı Gül’ün şu sözü ile yazımı bitirmek istiyorum: “Türk yargısıbu mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir. Bunu yaparken FETÖ’cülerinyaptığı gibi aynı çuvala herkesi koyarak değil, sadece ve sadece hukuktan veanayasadan emir alarak yapmaktadırlar. Pensilvanya’dan emir alarak,vesayetçiden, darbeciden emir alarak değil, anayasadan ve hukuktan emir alarakyargılama yapan bir Türk yargısı var. Kim rahatsız oluyorsa olsun, Türk yargısıbağımsızlığını, tarafsızlığını sürdürmeye devam edecektir.”

Selam ve dua ile…