Galatasaray’ın yeni transferleri taraftarın bir kısmını memnun etti. Bir kısmını ise düşüncelerde bıraktı. Sarı-kırmızılı ekipte yapılan transferlere verilen paralar her ne kadar az görünse de Galatasaray Kulübünü sıkıntıya sokacakmış gibi duruyor. Şu ana kadar transferler arasında en iyi para Serdar Aziz’e verildi, Serdar Aziz’i Galatasaraylı taraftarlar henüz sahalarda göremedi. Sezonun başında böyle bir şey yaşanması taraftarı düşünceyi soktu. Başından bir sakatlık geçen Serdar Aziz’in önümüzdeki haftalarda takımda yer alması bekleniliyor. Tabi ki sorun sakatlık ise.

EREN, BURAK TARZI

Sarı-kırmızlı ekibin Kasımpaşa’dan transfer ettiği Eren Derdiyok, Burak Yılmaz stili ile gollerine başladı. Ligin 2. haftasında da kafa golleriyle kralın yokluğunu aratmadı diyebilirim. Burak Yılmaz’dan bir kademe daha yukarıda olması için Burak gibi girdiği pozisyonları kaçırmamalı ve sonuca gitmeli. O zaman Eren’e Galatasaray’ın yeni kralı diyebileceğiz.

JOSUE’DE KARARSIZIM

Eski Bursasporlu Josue’nin Galatasaray’a nasıl bir katkı vereceğini merakla bekliyorum. İlk maçında bir asist yaptı. Josue’nin Galatasaray’a geleceğini duyduğum zaman pek sıcak bir yorum yapamadım. Süper Lig’i bilen bir oyuncu ama, burada top koşturan bir oyuncu, yurtdışında futbol oynayınca ve tekrar buraya dönünce pek fazla başarılı olacağına inanasım gelmiyor. Süper Lig’de oynayıp yurtdışına giden ve geri gelen oyuncuların hiçbir zaman başarılı olduğunu görmedim. İnşaalah ummadık taş baş yarar.

SIGTHORSSON, İKİNCİ PANDEV VAKASI

Galatasaray forvet mevkiindeki boşluğunu Kolbeinn Sigthorsson ile doldurdu. Aslan, Sigthorsson’u 700 bin avro karşılığında kiraladığını duyurdu. “Küçük hesap” dediğim konu ise tam olarak bu. Sigthorsson’un Galatasaray’a kiralanması beni şaşırttı. Fiyatı oldukça uygun, bu tarz oyuncuyu kadrona katacaksan Umut Bulut’u neden gözden çıkardın, diye sormamız gerekiyor Galatasaray yönetimine. İki oyuncuyu karşılaştırdığımız zaman Umut Bulut’un daha başarılı bir futbolcu olduğunu görüyoruz. Yeni takımında her şey değişir ama insanların fikirleri ve bakış açısı değişmeyebilir, bir oyuncu ne kadar iyi olursa olsun. Ben de yapılan transferden memnun değilim, Galatasaray takımında ikinci Pandev vakası olabilir.

MELO’NUN YERİNE DE JONG

Sarı-kırmızılı ekibin orta saha sıkıntısı bitti mi? Herkesin merakla beklediği oyuncu Galatasaray’a geldi. 32 yaşındaki tecrübeli oyuncu De Jong, Galatasaray’a çok şey katabilir. Tarzı ile Melo’yu anımsatıyor. Önemli olan ise oyunu. Melo gibi profesyonel bir oyun sergilerse Galatasaray’ın yeni sevdası De Jong olur, kısaca alır yürür. Umarım öyle olur, Galatasaray’ı ateşleyecek bir oyuncuya benziyor. Galatasaray’ın mantıken yaptığı en iyi transfer diyebilirim.

Uzun lafın kısası Galatasaray’ın bu sezon uygun fiyatlarla transferler yaptığını söyleyebiliriz. Umarım yapılan transferler yüz güldürür, yoksa 4 futbolcu alacağına 2 tane alsaydın doğru düzgün alsaydın lafını her an duyabiliriz.