Katar krizi turnusol kâğıdı gibi bir kez daha yaşadığımız bölgenin gerçeklerini ortaya çıkardı: Bundan 20 gün önce üç adam dünya küresinin üzerine ellerini koymuş loş bir ortamda falcılar gibi geleceği okumaya çalışıyorlar. Trump, Sisi, Selman üçlüsünün baktığı faldan Katar’a abluka çıktı.

Seçim kampanyalarında Müslümanları Amerika’ya sokmayacağını ilan eden Trump ne gariptir ilk ziyaretini Müslüman Suudi Arabistan’a yaptı. Tabii beyefendi işadamı, onun için para her şeyden önce gelir. Parayı bastırıp istediğini satın alma kültürüyle yetişmiş. Ama burada garip bir durum var; parayı bastıran Trump değil, parayı bastırıp Trump’ı ödüllendiren Suudiler. Trump 400 milyarlık anlaşmaları yapınca Suudilerle kılıç dansı yaptı.

Peki Katar’ı ablukaya kim alıyor? Amerika mı? Hayır. Komşusu Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin başını çektiği Körfez ülkeleri ve peşlerine takılan kuyruklar. Sanki bölgede az kriz varmış, al sana bir tane daha. Bölgenin baş belası İsrail bu halleri görünce ellerini oğuşturuyordur. İçten içe “Yiyin birbirinizi, kalanları ben temizlerim.”

Peki Katar’a yaptırımların için gerekçeleri ne imiş?  Katar terörü destekliyormuş. Hangi terörü? Hamas ve Müslüman Kardeşleri…

Hamas kadar, Müslüman Kardeşler kadar başınıza taş düşsün emi! Ne imiş Hamas’ın, Müslüman Kardeşler’in suçu; ülkelerinde seçimle işbaşına gelmek. Amerika ve Avrupa için kutsal olan demokrasiye sahip çıkmayacak mısınız? Hani demokrasi vardı? İnsan hak ve hürriyetlerinin temini demokrasiyle oluyordu? Sizi gidi ahlâk yoksunu maymunlar sizi. Sizi gidi emperyalistler sizi! Menfaatiniz söz konusu oldu mu şeytanla bile yatağa girersiniz. İşte dünyanın kurtulması gereken bu zihniyettir.

Emperyalistlerden medet ummak kuzunun kurttan medet ummasına benzer. Bunların derdi sadece Katar değil, dertleri hepinizi yemek, anlamıyor musunuz bire gafiller! Üç günlük dünya menfaati için hem dünyanızı hem de ahiretinizi yakıyorsunuz. Aklınızı başınıza toplamazsanız hepimizin sonu felâket olacak.

Bölgenin en büyük sorunlarından birisi despot yönetimlerdir.  Niye yönetimi sadece kabilenizle paylaşıyorsunuz? Siz Allah’ın seçkin kulları mısınız? Kur’an’da, Sünnette size işaret mi ediliyor? Düşün ümmetin yakasından. Bırakın Allahın kulları kendi sistemlerini kendileri kursun.  Yönetimi halkla paylaşın, emperyalistlerle değil. Halkın yönetime katılacağı bir sistem ortaya çıkmadıkça bölgeye huzur gelmeyecektir. Çünkü küçük bir azınlığın ailenin ve ya kabilenin yönettiği düzenin vesayetten kurtulma ihtimali düşüktür.

Katar krizi ülkemizin de gündeminde ilk sıraya oturdu. Cumhurbaşkanı ve hükümet çözüm için yoğun çaba harcıyor, bu takdire şayan. Bir de ana muhalefetimiz var CHP, evlere şenlik, durumdan vazife çıkarma uzmanı, hemen “Rabia işaretinden vazgeçelim, Hamas’ı Müslüman Kardeşleri desteklemeyelim” demeye başladı. Halk oylaması sırasında CHP değişiyor mu diye yazmıştım. Allah’tan umut kesilmez demiştim ama yanılmışım. CHP fabrika ayarlarına döndü ve emperyalizmin  sözcülüğünü yapıyor.

Katar krizi ak ile karayı bir kez daha ortaya çıkardı. İnsanın yaşadıkça öğreneceği çok şeyler oluyor…