İsrail, Gazze Şeridi ve Filistinli tutuklulara gönderilen kısmı kestiği vergi fonunu Filistin hükümetine aktarmadı. Filistin hükümeti, bu kararı "yasa dışı ve düşmanca" olarak nitelendirerek, vergi fonunu reddetme kararı aldı.

Merkez Bankası Başkanı Karahan, Meclis'te sunum yapacak Merkez Bankası Başkanı Karahan, Meclis'te sunum yapacak

Filistin Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Filistin hükümeti adına topladığı vergi fonundan 600 milyon şekel (yaklaşık 156 milyon dolar) kesinti yaptığı belirtildi. Açıklamada, "Atılan bu yasa dışı ve düşmanca adım üzerine Filistin hükümeti, eksik vergi fonunu reddetme kararı aldı. Bu sabah itibariyle de bunu gerçekten yaptı" denildi.

Açıklamada, kamu çalışanlarının aylık maaşlarının ödenmesinde birincil kaynağı Filistin vergi gelirlerinin oluşturduğu ve ekim ayı maaşlarının ödenmesinde gecikme yaşanacağı bilgisi verildi.

İsrail Bakanlar Kurulu, 3 Kasım'da yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi ile tüm iletişimi keseceğini ve Gazze'den gelen Filistinli işçilerin İsrail'i terk edeceğini duyurmuştu.

Filistin yönetimi, 5 Kasım'da İsrail'in Filistin hükümeti adına topladığı vergi fonundan Gazze Şeridi'ne ve Filistinli tutuklulara ayrılan miktarın kesilmesi kararı sonrasında vergi fonunu almayı reddettiği bir açıklama yapmıştı.

Editör: Haber Merkezi