Beytüllahim sınırlarındaki Velce beldesinin Köy Meclis Başkanı Hadr el-Arac, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin, beldeye baskın düzenlediğini ve Filistinlilere ait 4 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığını söyledi.
Arac, Beytüllahim'e bağlı olan Velce beldesinde yıkımın gerçekleştiği toprakların idari olarak Kudüs Belediyesinin sınırları içinde yer aldığını söyledi.
İsrail'in 7 Ekim sonrası ihlallerini arttırdığını ve Filistinlileri topraklarından çıkarmak için baskı yaptığını ifade eden Arac, "Ruhsatsız yapılaşma bahanesiyle her yer yıkılma tehdidi altında. Ayrıca Filistinlilerin toprakları üzerinde yasa dışı yerleşim birimleri genişletiliyor." dedi.
İşgal altındaki Batı Şeria'da 451 bin, Doğu Kudüs'te ise yaklaşık 230 bin İsrailli, Filistin topraklarını gasbediyor. Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki bu gasplar yasa dışı sayılıyor.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.
Filistin resmi verilerine göre, İsrail ordusu 2024 yılının ilk yarısında Filistinlilere ait 318 yapıyı yıktı.
İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 4 evi yıktı
İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kenti yakınında Filistinlilere ait 4 evi "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle yıktı.
Kaynak: AA
Yorumlar
Trend Haberler

Muazzez Abacı'nın eski eşi koğuşunda ölü bulundu

Okul tuvaletinde baygın bulunan kız çocuğu hayatını kaybetti

Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti!

Akılalmaz olay! 650 bin euro kaybettiren talimat: "Telefonları tuzlu suya batırın"

Ece Gürel'in can verdiği Belgrad Ormanı'nda tuhaf ayin

Ülkeyi sattıkları para belli oldu! Aile boyu MOSSAD ajanlığı

Satırla katledilen Sevcan'ın babasından kahreden itiraf!

Kan donduran görüntü! Çocuk korumaya alındı

İşte İmamoğlu'nun üniversiteye giriş belgesi: Giderken zengin gelirken fakir

Köyde karanlık cinayetler aydınlandı! 89 yaşında büyü katliamı