İranlı Büyükelçi: Patlatılan cihazlar daha çok siviller tarafından kullanılıyor İranlı Büyükelçi: Patlatılan cihazlar daha çok siviller tarafından kullanılıyor

Suriye’nin kuzeybatısında faaliyet gösteren İnsani İşler Koordinatörlüğü ve Suriye Filistinli Alimler Kurulu tarafından ortaklaşa düzenlenen yardım kampanyası kapsamında 350 bin dolar değerinde para ve altın toplanarak Gazze’ye bağışlandı.
 
Yerel halkın ziynet eşyalarının yanı sıra para bağışı yaptığı kampanya kapsamında toplanan paralar Suriye Filistinli Alimler Kurulu tarafından Gazze’ye ulaştırılacak.

İki yıldır biriktirdiği bisiklet parası
 
Kurul tarafından paylaşılan videoda görülen bir kumbaranın üzerine yapıştırılmış yazı dikkati çekiyor.

Yazıda, “Ben Tamir Şerif Amri, sekiz yaşındayım ve yedi yıldır mülteci olarak buradayım. Bu kumbaranın içindeki parayı iki yıldır bisiklet almak için biriktiriyordum. Kumbarayı Gazze’ye bağışlamak istiyorum. Bugün oruçluyum ve oradakiler için dua edeceğim” cümleleri yer aldı.

İdlib ve Gazze aynı yara
 
Bağış kampanyası, “İdlib-Gazze aynı yara” sloganı altında yapılarak, iki bölgenin de aynı şartlar altında yaşadığına vurgu yapılıyor.
 
Esed rejimi ve Rusya’ya bağlı kuvvetlerin 5 Eylül’den bu yana İdlib ve çevresine yönelik artırdığı saldırılar nedeniyle 70 sivil yaşamını yitirirken 350’yi aşkın sivil ise yaralanmıştı. Bombardımanlar yüzünden İdlib kırsalında 200 bin sivil yerlerinden olmuştu.
 
Nüfusu 2.5 milyona yaklaşan İdlib, 2014 yılında Suriyeli devrimci gruplar tarafından Esed rejiminden kurtarılmasından bu yana kuşatma altında yaşıyor.

Editör: Haber Merkezi