On yıl başbakanlık yapan Adnan Menderes ile dava arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, 16 ve 17 Eylül 1961’de darbeciler tarafından idam edildi.

Kim idam etti? Anayasa’yı koruma görevi verilmelerine rağmen, Anayasa’yı silah zoru ile yıkan darbeciler… Sonrada istedikleri gibi Anayasa yazıp, istediklerini uydurma suçlarla yargıladılar. Yargılarken zaten idam cezası vereceklerini kafaya koymuşlardı bile… Darbeler, ne hukuk ne adalet ne de insanlık tanıdı…

Darbe ile iktidara gelenler, 5 Temmuz 1964’te Kara Harp Okulu Komutanı Talat Aydemir ile Süvari Birliği Komutanı Fethi Gürcan’ı yönetime el koymak için darbe girişiminde bulundukları gerekçesiyle idam ettiler. Yani darbecilere darbe yapmaya kalkanlar başaramadıkları için darbeciler tarafından idam edildiler. Darbe girişiminin dahi suç olduğunu kabul eden darbeciler, iş kendilerine gelince haklılar öyle mi?

Hakk’a, Anayasa’ya, hukuka, insanlığa dahi sığmayacak şekilde daha birçok suçsuz insanı astı alçak darbeciler.

12 Eylül 1980 yılında da yine asker darbe yaptı. 1980-84 yılları arasında 50 kişi idam edildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal’e yönelik İzmir’de suikast girişimi iddiası ile ilgili olarak, 18 kişi idam edildi. İdam edilenler arasında dokunulmazlıkları bulunan milletvekilleri de vardı.

İstiklal Mahkemeleri’nde idam edilenlerin tam sayısı bilinemiyor. Prof. Dr. Ergün Aybars “İstiklal Mahkemeleri” kitabında 2 bin 8 yüz 27 olarak gösteriyor. Kitapta Müeccele idamın tahminen 5 binin üzerinde, bin 54 olarak gösterdiği idam sayısının da bin 450 ile bin 500 olabileceğini yazıyor. Gıyaben idam ise 243.

İdam cezasına karşı çıkanlara seslenmek istiyorum. Darbe olsaydı ve idamlar başlasaydı acaba idamlara karşı çıkmaya cesaret edebilecekler miydi? İtiraz dahi edemeyeceklerdi. İdama karşı olanlar şunu da bilsinler, Darbe kalkışmasına karşı olan herkesin idama evet demesi gerekir. Eğer Türkiye darbe için cesaret arayanlara İdam cezası ile set çekmezse, darbe tehdidi hep olacaktır. Türkiye’nin, darbe tartışmalarını kapatması için idamın gelmesi zaruridir.

AK Parti ve MHP’nin bu konuda anlaştıkları da görülüyor. Getirilecek idam cezasında mutlaka Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi veya teşebbüsü bile başlı başına idam cezası gerektirecek suç olmalıdır.  İzmir suikastı girişimi bunun bir örneğidir..

Cumhur’un Başkanı’na karşı yapılan15 Temmuz alçak darbe ve işgal hareketine karşı göğsünü siper etmiştir. Şimdi, Meclis bundan sonra Cumhur’un Başkanı’na karşı yapılacak her türlü girişime karşı yasal düzenleme yapmak durumundadır.

Millet işte bu yüzden “İdam isteriz” diyor. Evet “İdam İsteriz…”

—————————————————————————–

4 Kasım’da neler oldu?

1757 yılında 30 Ekim günü tahta çıkan III. Mustafa’nın kılıç kuşanma töreni yapıldı. Kuşanılan kılıç Ömer bin Hattab’a aitti.

1909 yılında Bağdat Demiryolları kapsamında yapılan Haydarpaşa Garı törenle açıldı.

1922 yılında Son Osmanlı hükümeti (Tevfik Paşa kabinesi) istifa etti.

1922 yılında Osmanlı devletinin resmi gazetesi Takvim-i Vekayi yayınını durdurdu.

1940 yılında Birleşik Krallık, Girit’i işgal etti.

1946 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) kuruldu.

1947 yılında Bulgaristan Halk Cumhuriyeti ilan edildi.

1951 yılında din dersi ilkokullarda ders programına alındı.

1956 yılında Sovyet güçleri Macaristan’a girdi.

1980 yılında ABD’de Cumhuriyetçi aday Ronald Reagan başkanlığı kazandı.

1981 yılında MGK, Yüksek Öğretim Kanunu’nu onayladı. YÖK, daha sonra bu kanuna göre kuruldu.

2008 yılında ABD’de Demokrat aday Barack Obama başkanlığı kazandı ABD’nin ilk siyah başkanı oldu.