Türkiye’nin tüm dostane yaklaşımlarına rağmen ülkesine sığınan FETÖ’cü teröristlere kucak açan Yunanistan, terör örgütü PKK destekçisi HDP’li siyasilerin de yeni kaçış noktası oldu. Türkiye’nin 8 FETÖ’cü askerin iadesi hakkında yaptığı başvuruları reddeden Yunan yargısının darbecilere iltica hakkı vermesi, terör yandaşlarını da cesaretlendirdi.

HDP’Lİ LEYLA BİRLİK YUNANİSTAN’A KAÇTI

Geçtiğimiz sene Kasım ayında bir polisin şehit edildiği operasyonda öldürülen PKK’lı terörist Murat Çelik’in cenazesine katılan ve her fırsatta bölücü terör örgütü PKK’ya verdiği desteği yinelemekten çekinmeyen Kandil’in vekili Leyla Birlik, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan yargılanıyordu. Mayıs 2016’da dokunulmazlıkları kaldırılan ve 4 Kaısm 2016’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Leyla Birlik,  1 Ocak 2017’de yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

YUNANİSTAN GÖZALTINA ALDI

Kandil’in siyasi ayağı HDP’nin eski Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in, terör yandaşlarının ‘kurtuluş’ olarak gördüğü Yunanistan’a yasa dışı yollardan kaçtığı ortaya çıktı. Yunanlı yetkililer tarafında yakalanıp Dedeağaç Polis Merkezi’nde gözaltında tutulan ve buradan Geri Gönderme Merkezi’ne yollanacağı belirtilen HDP’li eski vekilin iltica talebinde bulunmaya hazırlandığı öğrenildi.

Leyla Birlik’in sınır dışı edilmemek için Yunanistan ve Türkiye’deki HDP’liler ile irtibat kurmaya ve yardım istemeye çalıştığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim