Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında belediyelerin hayvanların bakımı, korunması ve kötü muameleden uzak tutulmasına yönelik harcamaları belirli mali tablolarda açık bir şekilde gösterilecek.

Ayrıca, 2025 yılına kadar yapılan harcamalar da mali tablolara dahil edilecek.

ÖDENEKLER BAŞKA AMAÇLA KULLANILAMAYACAK

Belediyelerin hayvanların bakımı ve rehabilitasyonu için bütçelerinin binde 5’i kadar kaynak ayırması gerekecek. Büyükşehir belediyeleri için bu oran binde 3 olarak uygulanacak. Ayrılan ödeneklerin başka bir amaç için kullanılması yasaklandı.

Kanun kapsamında zorunlu olarak ayrılan kaynağın üzerinde harcama yapan belediyeler, fazla harcadıkları miktarın yüzde 40’ını Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geri talep edebilecek. Belediyeler, yaptıkları harcamalarla ilgili taleplerini bir sonraki yılın mart ayı sonuna kadar bakanlığa iletecek.

Hayvanseverlerin güvenini kötüye kullandılar! 16 sanığa hapis istemi Hayvanseverlerin güvenini kötüye kullandılar! 16 sanığa hapis istemi

Bakanlık, belediyelerin sunduğu bilgileri yerinde denetleyebilecek ve düzenlemeye ilişkin tereddütleri gidermek için gerekli adımları atacak.

Kaynak: AA