DEM Parti İmralı Heyeti, 4. kez Abdullah Öcalan’la İmralı Cezaevi’nde bir araya geldi. Görüşme sonrası heyet adına açıklama yapan TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, sağlık durumu nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören Sırrı Süreyya Önder için Öcalan’ın gönderdiği uzun mesajı kamuoyuyla paylaştı.
Buldan, mesajı Önder’in tedavi gördüğü hastane önünde okudu. İşte Abdullah Öcalan’ın Sırrı Süreyya Önder’e hitaben kaleme aldığı o mesaj:
"Sırrı Süreyya Önder'e yaşadığı rahatsızlık nedeniyle şifa diliyorum. Ailesine, dostlarına, sevenlerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kendisiyle 12 yıllık mesaimiz var. Onun taşıdığı büyük önem şudur. Adıyamanlı ve Türkmen kökenli ideal biri olarak Baba İshak geleneğini temsil ediyor. Büyük barış çabasını topluma yansıtan, toplumsal önyargıları şahsında kırabilen biridir. Bunu da yaptı. önyargıları toplumda, Meclis'te, sokakta kırdı. Onun şahsında hayata geçen Anadolu genleri ve kültürü dediğimiz şeydir. Barış dediğimiz şey de Anadolu genlerini, Türkmen geleneğini yaşanır kılmaktır. Önder Bey de böyle biridir ve gerçek Türkmenlik özü budur. En iyi barış kimliği, en iyi barış kültürü. “Israrla düşmanlaştıralım, bu biçimde siyaset yapalım” anlayışının tam zıddıdır.
Önder’in olumsuzluklarla baş etme, onları yönetebilme kültürü önemlidir; ortaya çıkan olumsuzlukları derinleşmeden olumluya dönüştürebiliyor. Herkesin Önder’in kaldığı hastaneye gittiğini, onun anısına bağlılığını beyan ettiğini görüyorum. Bağlılığın gereği, onun barış çabasını pratikleştirmekten geçer. Bir kez daha kendisine, ailesine, sevenlerine, tüm topluma geçmiş olsun dileklerimi sunuyor; bir an evvel iyileşerek en coşkulu, en güçlü haliyle aramızda olmasını diliyorum.'
Dedi ve teşekkür etti. Biz de bir kez daha İmralı Heyeti üyeleri olarak sevgili Önder'e hem geçmiş olsun dileklerimizi hem de onu özlemle beklediğimizi, bu çalışmalara kaldığımız yerden devam etmesi için ona ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum."
PERVİN BULDAN: "SADECE BİR MESAJ DEĞİL, BİR VEFA VE BARIŞ ÇAĞRISIDIR"
Buldan, bu mesajın sadece bir geçmiş olsun dileği olmadığını, aynı zamanda bir vefa ve barış çağrısı taşıdığını belirterek, “Sayın Öcalan, bu mesajında barış sürecine ve toplumsal birliğe dair güçlü vurgular yaptı. Sırrı Süreyya Önder’in barış için taşıdığı anlamı özellikle öne çıkardı” dedi.
ÖNDER HALA YOĞUN BAKIMDA
DEM Parti Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan gecesi evinde geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Aort damarındaki yırtılma nedeniyle 12 saatlik bir ameliyat geçiren Önder, yoğun bakımda entübe şekilde tedavi altında tutuluyor. Ailesi tarafından yapılan son açıklamada, kalbinin sağ tarafında kasılmaların başladığı ve bunun olumlu bir gelişme olduğu belirtildi.