Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Türkiye’ye getirildiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu FETÖ’nün sözde Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı’nın örgüt adına yürüttüğü faaliyetler ve üst düzey örgüt mensuplarıyla ilişkileri ortaya çıktı. Güvenlik kaynaklarından
alınan bilgiye göre, hakkında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan yakalama kaydı bulunan İnandı'nın FETÖ'nün 2001'den bu yana sözde Kırgızistan sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü belirlendi. Orhan İnandı, 2017'de ise örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in talimatıyla hem Kırgızistan hem de Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan'ı içine alan bölgenin genel sorumlusu oldu.
PENSİLVANYA’YA ZİYARET
Kırgızistan'da bulunduğu süre içinde sık sık FETÖ elebaşına ziyaretler gerçekleştirdiği belirtilen Orhan İnandı'nın, son olarak bu yılın mart ayında Pensilvanya'ya giderek talimat aldığı saptandı. Orhan İnandı'nın, örgütün sözde üst düzey yöneticileri Mustafa Özcan, Naci Tosun, Barbaros Kocakurt gibi isimlerle irtibat halinde olduğu ortaya çıktı. FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olan Orhan İnandı'nın, Pensilvanya'dan ByLock vasıtasıyla aldığı talimatlar doğrultusunda örgütün Türkiye'den kaçan firari unsurlarının Kırgızistan'da
barınmasını sağladığı ve aralarında Mustafa Özcan ile eski Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik'in de bulunduğu 25 üst düzey FETÖ/PDY men subuna yasa dışı yollardan Kırgızistan pasaportu temin ettiği belirlendi. İnandı’nın 2010'da Kırgızistan vatandaşlığı aldığı belirtildi. Orhan İnandı ayrıca, Kırgızistan'daki örgüt vakfı olan Sebat Vakfı'nın başkanlığını yürüttü.
TERÖR ÖRGÜTÜNE HİZMET ETTİ
Türkiye'de bulunduğu ve örgütsel faaliyet içerisinde yer aldığı 1985-1995 yıllarında FETÖ'nün mahrem yapılanmasında görev alan Orhan İnandı'nın, ev sorumlusu, belletmen, müdür, eğitim danışmanı pozisyonlarında terör örgütüne hizmet ettiği, Bekir Ünal ve Sait Aksoy'a bağlı faaliyet gösterdiği, Ankara'da bulunduğu bu dönemde örgüt evlerindeki toplantılarda FETÖ'nün TSK imamı firari Adil Öksüz ile de bir araya geldiği tespit edildi.
Kozinoğlu deşifre etmişti!
MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun, yıllar önce deşifre ettiği FETÖ’nün Kırgızistan’daki yapılanmasının Asya sorumlusu Orhan İnandı bugün parmaklıklar ardından hesap vereceği günü bekliyor. Kozinoğlu, şüpheli ölümünden önce kendi el yazısıyla İnandı’nın, şahsi servet edinmesinin yanı sıra Rus ve Çin servisine bilgi aktardığını yazmıştı. MİT görevlisi Kozinoğlu, Afganistan’da görevliyken, FETÖ/PDY üyesi Zekeriya Öz tarafından Ergenekon soruşturmasına dahil edilerek Türkiye’ye getirildi. Kozinoğlu “Terör örgütü üyeliği ve gizli bilgileri temin etmek” suçlamasıyla 10 Mart 2011´te tutuklandı ve Silivri Cezaevi’nde 12 Kasım 2011´de şüpheli bir şekilde can verdi.